Πάντειο

νεολαία / Δημήτρης Μπάρκας / 06.03.2012

Νέα ανοιχτή συζήτηση για την Τρίτη 6 Μάρτη είχε προγραμματίσει η Πρωτοβουλία Αγώνα Παντείου, με θέμα «Στον καιρό της Κρίσης το πανεπιστήμιο σε κρίση;».

Ήδη είχαν προηγηθεί κινήσεις της πρωτοβουλίας μέσα στην εξεταστική: παρέμβαση στην –υποτιθέμενη– «άτυπη» συνάντηση Οργανωτικής Επιτροπής (ΟΕ) υποψηφίων και πρύτανη στις αρχές Φλεβάρη, κατάληψη του ειδικού πρωτοκόλλου της ΟΕ στις 22 Μάρτη και δύο συναντήσεις της πρωτοβουλίας με σημαντική συμμετοχή κυρίως των εργαζομένων. Στόχος είναι η δημιουργία αγωνιστικού κλίματος μέσα στη σχολή ενόψει των προγραμματισμένων εκλογών για Συμβούλια Διοίκησης στις 14 Μάρτη.

Θετική εξέλιξη ήταν η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των διοικητικών να υπάρξει συντονισμός των ΔΣ των συλλόγων του Παντείου για την πραγματοποίηση «παν-Παντειακής» συνέλευσης.

Παράλληλα έχουν γίνει κινήσεις απεύθυνσης σε λαϊκές συνελεύσεις της περιοχής (Πετραλώνων, Καλλιθέας), ενώ σχεδιάζεται να γίνουν και άλλες το διάστημα που απομένει (Ν. Σμύρνης, Άγιου Σώστη).

Δυστυχώς πλήγμα για το μέτωπο ανατροπής του νόμου πλαίσιο ήταν η κατάθεση υποψηφιότητας (μέσω mail) για το ΣΔ τριών μελών της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών, κόντρα στις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις της ίδιας της παράταξης.

Ανάμεσα στις τρεις υποψηφιότητες είναι αυτή του Ν. Θεοτοκά, στελέχους και θεωρητικού του ΣΥΝ, ο οποίος (όπως είχαμε γράψει σε παλιότερο φύλλο της «ΕΑ») είχε εκφράσει την άποψη ότι ναι μεν πρέπει να μπλοκάρουμε τις εκλογές των ΣΔ, αλλά παράλληλα θα πρέπει «να μην αποκλείσουμε την ενίσχυση του μετώπου υπεράσπισης του δημοσίου και ακαδημαϊκού Πανεπιστημίου με την παρουσία μας στα ψηφοδέλτια». Προχωρά μάλιστα ακόμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας ως αριστερισμό το να θεωρούμε ότι μπορούμε να μπλοκάρουμε το νόμο για πάντα, επιχειρώντας ρεβάνς και για τη στάση της Συσπείρωσης στην ΠΟΣΔΕΠ στο άρθρο 16.

Αντίστοιχα έχει κινηθεί και ο Γ. Σταθάκης, στέλεχος της «Αυγής» και του ΣΥΝ, από το πανεπιστήμιο Κρήτης. Τέτοιες κινήσεις είναι πλήγμα για το κίνημα και θα πρέπει να καταγγελθούν ανοιχτά.