Πάντειος

νεολαία / επιμέλεια: Μυρτώ Σιδέρη / 21.03.2012

Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες στις 14 Μαρτίου εκλογές στην Πάντειο για την ανάδειξη εσωτερικών μελών στα Συμβούλια Διοίκησης. Η Οργανωτική Επιτροπή επικαλέστηκε «πληροφορίες από διάφορες πηγές για το ενδεχόμενο σοβαρών επεισοδίων, με σκοπό την παρεμπόδιση των εκλογών».

Η ανακοίνωση της επιτροπής καλλιεργεί κλίμα έντασης αλλά και τρομοκρατίας μέσα στη σχολή καλώντας την πρυτανεία να λάβει «όλα τα δέοντα και νόμιμα μέτρα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη έκφραση της δημοκρατικής βούλησης των μελών ΔΕΠ του Παντείου με την ελεύθερη άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος» στις 21 Μάρτη, νέας ημερομηνίας των εκλογών. Με το προηγούμενο των εισαγγελικών παρεμβάσεων στο ΑΠΘ και της επέμβασης των ΜΑΤ στο ΤΕΙ Λαμίας, αυτές οι δηλώσεις μόνο «δημοκρατία» και «ελευθερία» δεν θυμίζουν. Δυστυχώς στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε με ανακοίνωσή της η πρυτανεία, καλώντας –τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που έκλεινε η Ε.Α. - έκτακτη διαρκή Σύγκλητο από το πρωί της ημέρας των εκλογών.

Απαντώντας στην Οργανωτική Επιτροπή, η Πρωτοβουλία Αγώνα Παντείου για Δημόσιο-Δωρεάν Πανεπιστήμιο αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ο νόμος του μνημονίου για την Ανώτατη Παιδεία που ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία της πολιτικά, ηθικά, κοινοβουλευτικά απονομιμοποιημένης βουλής δεν θα περάσει και θα καταργηθεί. Όσοι βοηθούν με τη συμμετοχή τους στην εφαρμογή του νόμου 4009/11 συντάσσονται κατ’ ουσίαν με τις μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, την κατάργηση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας και τη γενικότερη εξαθλίωση του λαού. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντί τους. Θα ματαιώσουμε τις εκλογές στο Πάντειο και την 21η Μαρτίου».