Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού: Αντιρατσιστική κινητοποίηση

Φωτογραφία

Το Σάββατο 24 Μάρτη, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και τοπικές συλλογικότητες αντίστασης μας καλούν σε Συγκέντρωση-Συναυλία στην πλατεία Κοτζιά (Δημαρχείου) στις 3 μμ και σε πορεία που θα ακολουθήσει ως τη Βουλή. Την ώρα των πιο άγριων μνηνονιακών μέτρων βαρβαρότητας, με αφορμή την «Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού», η κινητοποίηση θα έχει κεντρικό σύνθημα «Ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία στη Βουλή
Σάββατο 24 Μάρτη, 3 μμ, πλατεία Κοτζιά

Το Σάββατο 24 Μάρτη, δεκάδες κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές οργανώσεις και συνδικάτα, καθώς και κόσμος του κινήματος που συμμετέχει σε λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα από διάφορες περιοχές της Αθήνας, οργανώνουν Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική κινητοποίηση, στις 3 μμ στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στη Βουλή. Η συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά συμπεριλαμβάνει συναυλία με συγκροτήματα μεταναστών και Έλληνες μουσικούς, ενώ θα στηθούν κουζίνα και παζάρι αλληλεγγύης ως τις 4:30 μμ που θα ξεκινήσει η πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή. Την Τρίτη 20 Μάρτη, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε Αντιφασιστική Συγκέντρωση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για την καταδίκη των νεοναζί-μαχαιροβγαλτών που τον περασμένο Σεπτέμβριο μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα. Ενώ την Τετάρτη 21 Μάρτη, «Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού», σε πολλά σχολεία της χώρας θα γίνουν αντιρατσιστικές εκδηλώσεις με απόφαση της ΟΛΜΕ.

Στόχος της κεντρικής κινητοποίησης στις 24/3 είναι η μαζική παρουσία ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων και νέων σε μια μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση που θα δείχνει τη δύναμη της κοινής δράσης και της αντίστασης στο μνημόνιο και το ρατσισμό που προωθούν οι «από πάνω», με στόχο να μας διασπάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν. Παράλληλα η κινητοποίηση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια επίδειξη ισχύος απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που επιδιώκουν με τη βοήθεια της Αστυνομίας να μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε σφαγείο μεταναστών, όπου θα βασιλεύει ο φόβος και η σιωπή. Απέναντι στο σύστημα και τις πιο αντιδραστικές εφεδρείες του, οι ζωντανές δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς έχουμε πολλούς λόγους να ενισχύσουμε την επιτυχία της κινητοποίησης στις 24 Μάρτη…

Ήδη κυκλοφορεί αφίσα και προκήρυξη, ενώ τις επόμενες μέρες τυπώνονται πολύγλωσσα υλικά. Χρειάζεται να φτάσουν σε κάθε σωματείο, λαϊκή συνέλευση και γειτονιά, σε κάθε στέκι μεταναστών και προσφύγων χέρι με χέρι. Από τη μεριά των συλλογικοτήτων της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» οργανώνονται εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Ομάδες της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» ανοίγουν την καμπάνια προπαγάνδισης της κινητοποίησης μαζί με καινούριες προπαγανδιστικές αφίσες της ΚΑΡ που επιχειρούν να συνδέσουν την αντιρατσιστική-αντιφασιστική πάλη με τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και το μνημόνιο. Προμηθευτείτε, διακινήστε, διαδώστε τα υλικά του τετραήμερου κινητοποιήσεων και δράσεων 20-24 Μάρτη. Όλοι στην πλατεία Κοτζιά, το Σάββατο 24/3, στις 3 το απόγευμα.

Στις κινητοποιήσεις της 24ης Μάρτη μέχρι στιγμής καλούν:

Πολιτιστικός Σύλλογος Κούρδων, Κοινότητα Γουϊνέας, Αφγανική Κοινότητα, Μαροκινή Κοινότητα, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη (πρώην απεργοί πείνας), Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας-Κουρδιστάν (ΚΑΠΑ), ASANTE, Action Congo, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων, Μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων και τοπικών επιτροπών από τις περιοχές Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αμπελοκήπων, Ζωγράφου, Αιγάλεω και Πλατείας Βικτωρίας, η Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας και η Δημοτική Κίνηση Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία