Πανεπιστημιακή αστυνομία ετοιμάζουν στο ΑΠΘ

Δεν άργησαν να φανούν τα καλά του νόμου πλαίσιου, των συμβουλίων και της πολιτικής καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στο ΑΠΘ το συμβούλιο αποφάσισε ότι θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι  τη φύλαξη του ιδρύματος, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσει τα πειθαρχικά συμβούλια και θα βάλει υπεύθυνους, που θα δίνουν άδεια για εκδηλώσεις.
Είναι φανερό ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν με τα πανεπιστήμια ως ζωντανούς κοινωνικούς χώρους. Βαφτίζουν τρομοκρατία τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τα στέκια, τις απεργίες και τις φοιτητικές καταλήψεις. Μιλάνε για ζημιές, την ίδια ώρα που ο νόμος πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά θα κατεδαφίσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Θα μας βρουν απέναντί τους, τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους. Τα πανεπιστήμια, πρέπει να αποτελέσουν κέντρα αγώνα το επόμενο διάστημα, ενωμένα με την υπόλοιπη κοινωνία, στη μάχη ενάντια στα μνημόνια , την καταστολή και το φασισμό. Δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε μορφή αστυνομοκρατίας στις σχολές μας, θα διεκδικήσουμε το δημόσιο χώρο ξανά και ξανά ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των λακέδων της στα πανεπιστήμια.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία