Πετυχημένες κινητοποιήσεις στις ταχυμεταφορές

Νέες πετυχημένες κινητοποιήσεις πραγματοποίησε στα τέλη του Απρίλη το Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές, Ταχυμεταφορικές Επιχειρήσης Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στη SPEEDEX Εξαρχείων, οι εργαζόμενοι του καταστήματος μαζί με το σωματείο προχώρησαν σε τριήμερο κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας. Κατόρθωσαν να πληρωθούν το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας, που τους όφειλε η εργοδοσία (άνω του 60% από τα 20.000 ευρώ που τους οφείλονταν συνολικά). Μαζική ήταν η συμετοχή και στην 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησε το ΣΕΤΤΕΑ, την Τετάρτη 2 Μάη, ενάντια στην προειδοποίηση απόλυσης 4 ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές.

 

Οι 4 εργαζόμενοι είχαν αρνηθεί να υπογράψουν συμβάσεις με τις οποίες θα έχαναν όλα τα δικαιώματα που είχαν, όπως χρόνια υπηρεσίας ικανά για τη μονιμοποίηση στα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, παραίτηση από την αποζημίωση που τους αναλογεί , καθώς και από άδειες και επιδόματα. Για τη στάση τους έχουν δικαιωθεί εδώ και 3 μήνες από την Επιθεώρηση Εργασίας και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία