Πετυχημένη εκδήλωση στην Κύπρο

Φωτογραφία

Στις 9 του Δεκέμβρη έγινε στη Λευκωσία η πρώτη εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για τη συλλογική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Πέτρος Γιαννούλης

Μαζευτήκαμε περίπου 30 άτομα (γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τα δεδομένα της πόλης) και ξεκινήσαμε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Debtocracy».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ακούστηκαν απόψεις και προβληματισμοί για πολλά από τα ζητήματα που θίγει το ντοκιμαντέρ, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις αντιστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκεί, αλλά και για τις συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο και τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής πραγματικότητας. Αρκετοί μίλησαν για την παντελή έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης γύρω από την κρίση και κάποιοι για την ανάγκη να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις.

Το γεγονός ότι μίλησαν σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν, συνέβαλε στο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της πρώτης συνάντησης και να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα. Σε πρώτη φάση, συμφωνήσαμε να επεξεργαστούμε περισσότερο το ζήτημα της επίδρασης της κρίσης στην κυπριακή κοινωνία, με στόχο την έκδοση και το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού.

Όποιος/όποια θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μας ή/και να συμμετέχει στην πρωτοβουλία, μπορεί να επικοινωνήσει στο Fight-our-Rights@googlegroups.com

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία