Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση κοινού μετώπου εναντίον της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ

Ο  αγώνας έως τώρα των κινημάτων ενάντια στην υφαρπαγή της δημόσιας γης και περιουσίας ήρθε αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

1. Η τυχοδιωκτική, παράνομη, αντισυνταγματική και άκρως μυστική δράση του ΤΑΙΠΕΔ (στη βάση του ν. 3986/11) σε συνδυασμό με την αδιαφανή μεθόδευση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, ακόμα και της σημερινής, περιόρισε τη δυνατότητα πολιτικού διαλόγου και ουσιαστικής πρόσβασης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Απέκλεισε ακόμα και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις συμβάσεις και τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ ή ακόμα και στα πρωτογενή στοιχεία διαφόρων εκποιούμενων ακινήτων ή δημόσιων επιχειρήσεων ή δημόσιων εγγράφων. 
2. Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Συνταγματικό Δίκαιο, που απαιτούν ειδικές γνώσεις και ειδικούς επιστήμονες/νομικούς, δίχως τους οποίους δεν μπορούσαμε –στην αρχή τουλάχιστον– να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του δικονομικού μας αγώνα. 
3. Η απελπισία των θιγόμενων κοινωνικών στρωμάτων, που δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα το μέγεθος του σκανδάλου του ξεπουλήματος της Ελλάδας, δεν επέτρεψε τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση των κινημάτων μας μέσα σε αυτά. Έως έναν βαθμό είναι φαινόμενο απόλυτα δικαιολογημένο, καθότι βιώνουν τις συνέπειες των βάρβαρων μνημονίων, της λιτότητας και της φτωχοποίησης της χώρας. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και την προβοκάτσια των ΜΜΕ ή τις φρούδες ελπίδες που σπέρνουν οι επίδοξοι επενδυτές του ΤΑΙΠΕΔ για θέσεις εργασίας κ.λπ., τότε καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του εγχειρήματός μας να σταματήσουμε τη δράση του ΤΑΙΠΕΔ. 
4. Η ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε από τις τάξεις των κινημάτων σημαντικό μέρος συναγωνιστών, που ενώ στην αρχή αγωνίζονταν σθεναρά για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου, σήμερα παρατηρούν αμήχανοι τις πολιτικές δικαιολογίες της κυβέρνησης διακατεχόμενοι από αισθήματα απομονωτισμού και απογοήτευσης. 
Αυτές και άλλες πολλές ακόμα δυσκολίες, μικρές και μεγάλες, μας οδηγούν στην ανάγκη συντονισμού του αγώνα μας ενάντια στην υφαρπαγή της δημόσιας γης και περιουσίας, ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και τα μνημονιακά μέτρα που μοναδικό σκοπό έχουν την υποταγή και την υποθήκευση της Ελλάδας. Ο εχθρός είναι αμείλικτος και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. 
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης με διάφορους φορείς και κινήματα (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Ελληνικό, ιαματικές πηγές, 14 περιφερειακά αεροδρόμια, λιμένες και μαρίνες, Κασσιώπη, Αστέρας Βουλιαγμένης κ.λπ.), επιδιώκοντας την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας, μεθόδων, δικτύωσης, ικανών να θωρακίσουν τη μάχη μας απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ και να την κάνουν πιο αποτελεσματική. 
Ένα από τα βασικά μας μελήματα είναι να τεκμηριώσουμε το πλαίσιο αντιμετώπισης του ταμείου εκποίησης δημόσιας περιουσίας σε σύνδεση με θέματα συντάγματος, διεθνούς δικαίου και δημόσιου χρέους της χώρας. Ήδη τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθουμε πιο κοντά στο στόχο: 
Την ακύρωση των σχεδίων τους. Την προστασία των κοινόχρηστων και αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων. Τη σωτηρία των δασών, των αιγιαλών, των νησιών και των αναπτυξιακών μας υποδομών. Την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία