Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»: Αβοήθητοι συνταξιούχοι – Απλήρωτοι εργαζόμενοι

Φωτογραφία

Η τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της, αδιαφορεί εντελώς για την τύχη των 4.000 περίπου εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπως και για τους χιλιάδες χρήστες της κοινωνικής αυτής υπηρεσίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι εργαζόμενοι, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των δήμων, παραμένουν απλήρωτοι από 5 ως και 9 μήνες.
Ενάντια σε αυτή την κατάσταση πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα την Πέμπτη 30 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην Αθήνα, από το υπουργείο Εσωτερικών ως το Intercontinental, όπου γινόταν το συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ξεκίνησε με χρηματοδότηση από την ΕΕ. Στη συνέχεια οι κυβερνήσεις πέρασαν το πρόγραμμα στους δήμους, δίνοντας όμως παρατάσεις στη λειτουργία του, όπως και τώρα, και χωρίς καμιά δέσμευση για μόνιμη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Από το Γενάρη του 2015, σύμφωνα με το νόμο που έχει ψηφιστεί, το «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μετεξελιχθεί στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», το οποίο θα χρηματοδοτείται από την παρακράτηση εισφορών των ασφαλισμένων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία