Πόλεμος λάσπης

εργασία / επιμέλεια: Θοδωρής Πατσατζής / 22.10.2013

Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας ενάντια στο υγειονομικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Με την προσπάθεια να εμφανίσει τον συνδικαλιστή του νοσοκομείου Σωτηρία, που προέρχεται από τα σπλάγχνα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σαν φίλο του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ελεγκτές εν είδει απουσιολόγου και θαλαμοφύλακα για να καταγράψουν τις παρουσίες του προσωπικού όπως στο νοσοκομείο Κέρκυρας, με κίτρινα δημοσίευματα στον φιλικό του Τύπο που εμφανίζει τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων των εργαζομένων του υπουργείου Υγείας ως χρηματοδότηση των συνδικαλιστών!

Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Έρχεται μετά τα πρώτα κλεισίματα νοσοκομείων κι ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν νέα κλεισίματα νοσοκομείων στην επαρχία. Γίνεται λίγο πριν ανακοινωθούν οι νέες διαθεσιμότητες στο χώρο της υγείας. Λίγο πριν διαλύσουν πλήρως τον ΕΟΠΥΥ.

Οι αγωνιστικές παρατάξεις πρέπει να οργανώσουν χωρίς δισταγμό τη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη με περιοδείες, ενημερώσεις και συνελεύσεις. Οι κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες στις πόλεις και τις γειτονιές πρέπει να οργανώσουν μεγάλες εξορμήσεις στα νοσοκομεία, μονάδες του ΕΟΠΠΥ και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους, μαζί με τους εργαζόμενους.