Σε κίνδυνο η ψυχιατρική περίθαλψη

Φωτογραφία

Η κυβέρνηση πετάει στο καλάθι των αχρήστων τους ψυχικά ασθενείς και στην ανεργία τους εργαζόμενους στα δύο μεγάλα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο) και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 

Παρά το γεγονός ότι η κρίση έχει επιδεινώσει τις ψυχικές ασθένειες, ο υπουργός Υγείας επιμένει στο εγκληματικό του έργο.
 
Κινητοποιήσεις
Οδηγεί τους ψυχικά ασθενείς στα σπίτια τους, αν υπάρχει αυτή η άνεση για τους συγγενείς τους. Εκτός κι αν οι τελευταίοι έχουν γεμάτες τσέπες, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας για την πλειοψηφία του λαού, οπότε θα απευθυνθούν σε δομές ΜΚΟ για να τους λύσουν το πρόβλημα. Δομές όμως που κατ’ εξακολούθηση μέχρι σήμερα έχουν κριθεί ανεπαρκείς και για το μόνο που φημίζονται είναι οι κακοπληρωμένοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δομές που δεν έχουν ούτε τα μέσα, ούτε τους τρόπους για τη θεραπεία των ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας.
 
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στο Δαφνί έχουν ξεσηκωθεί. Πραγματοποιούν δυναμικές κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και με μπροστάρη την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΨΝΑ προχώρησαν σε από κοινού κινητοποιήσεις και εξορμήσεις με κατοίκους του Περιστερίου, την Πρωτοβουλία Σωματείων και Φορέων Αιγάλεω, με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενημερώνοντας τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
 
Αντίθετα στο Δρομοκαΐτειο οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στα κόμματα της συγκυβέρνησης, αναπαράγουν το ιδεολόγημα ότι το νοσοκομείο είναι κληροδότημα και δεν μπορεί να κλείσει, κάτι που δυστυχώς αναφέρεται λανθασμένα και σε ανακοίνωση του ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε ότι κληροδότημα ήταν και το «Σπηλιοπούλειο» που έκλεισε.
 
Πλεονάζοντες
Ακόμη και αν γίνει αυτό που φημολογείται από κυβερνητικά χείλη και αντί για κλείσιμο απλά μεταφερθούν ορισμένα τμήματα ή μονάδες ή κλινικές των δύο νοσοκομείων σε άλλα νοσοκομεία, τίποτα δεν διορθώνεται. Οι ασθενείς θα στοιβάζονται σε μονάδες νοσοκομείων που ήδη έχουν μέγιστη πληρότητα και σε ράντζα. Μόνος κερδισμένος θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση και η τρόικα, που θα παρουσιάσουν σε αυτά τα νοσοκομεία νέους υποτιθέμενους πλεονάζοντες εργαζόμενους, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτοι τις απολύσεις.
 
Χρειάζεται να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους για να εξασφαλιστεί η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, καλύτερης ποιότητας από τη σημερινή, σε όλους τους ψυχικά ασθενείς.
 
Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, το ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, όπου σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας οργανώνουν συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, πρέπει να πλημμυρίσει από κόσμο. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε δημόσια ψυχική υγεία και την ανατροπή των μνημονίων που μας θέλουν ρομποτάκια που θα δουλεύουμε σκληρά, θα πληρώνουμε τους φόρους μας και, όταν αρρωσταίνουμε, θα πεθαίνουμε.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία