Σημαντική πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Φωτογραφία

Με ένα πρόγραμμα δράσης που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στο να πιεστούν οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ να προκηρύξουν πολυήμερη γενική απεργία, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είναι πολύ σημαντική. Να θυμίσουμε ότι μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο πολυήμερης δράσης είχε προκηρυχθεί και η περσινή απεργία διαρκείας του κλάδου και κυρίως είχε βοηθήσει μαζί με τις καταλήψεις χώρων του δημοσίου να οδηγηθούμε στη μεγαλειώδη 48ωρη γενική απεργία του περσινού Οκτώβρη, με τα χαρακτηριστικά πολιτικής απεργίας. Χαρακτηριστικά που μαζί με τις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτώβρη, ακόμη και των γηπέδων, είχαν οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης του ΓΑΠ.

Οι δράσεις που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη, περιλαμβάνουν: Την Τετάρτη 3 Οκτώβρη, μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες νομών, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.Τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων με προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και παραμονή στην πλατεία Συντάγματος. Καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια και κλείσιμο όλων των δημοτικών υπηρεσιών πλην παιδικών σταθμών τη μέρα της ανακοίνωσης των μέτρων. Πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για καταλήψεις όλων των δημόσιων κτιρίων και των υπουργείων. Καταλήψεις στους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, όπως και σε αυτούς της Λάρισας, της Πάτρας και του Βόλου.

Το σημαντικό στο παραπάνω πρόγραμμα δράσης είναι ότι εμπεριέχει όλες τις βασικές μορφές αγώνα που χρειαζόμαστε σήμερα για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με την κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνιά τους. Οι εργαζόμενοι στους δήμους, που ξέρουν ότι κινδυνεύουν από τον επόμενο μήνα να μην πληρώνονται –σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα γίνουν περικοπές στους ΟΤΑ ύψους 280 εκατ. ευρώ– είναι αποφασισμένοι με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις να συμβάλλουν στην ανατροπή. Είναι σημαντικό να στηριχθούν από όλους μας και να ληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλους χώρους, που δηλώνουν διατεθειμένοι να δράσουν, όπως η ΔΕΗ και η ΟΛΜΕ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία