Στα σύντομα...

Φωτογραφία

Το να παίζεις σε θεατρική παράσταση στο Παρίσι, ενώ είσαι πρύτανης είναι κάτι απαράδεκτο, μας λένε τα παπαγαλάκια. Το να κάνεις κάθε μέρα επί ώρες τον θεατρίνο στα κανάλια, παριστάνοντας τον υπουργό Υγείας, ενώ είσαι πωλητής ιδιωτικών υπηρεσιών και βιβλίων, αυτό είναι εντελώς αποδεκτό.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 

Να απελάσουν ήθελαν τη μητέρα του 13χρονου κοριτσιού που πέθανε από ασφυξία επειδή η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στην άνεργη οικογένεια και αυτή αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί μαγκάλι. Η μητέρα θα είχε γλιτώσει την απέλαση αν είχε αφήσει το κορίτσι της να πεθάνει αργά και βασανιστικά από το κρύο. Γιατί δεν θα είχε εκθέσει τους πραγματικούς ενόχους: Στουρνάρα, Σαμαρά, Βενιζέλο. 
***
 
Ευτυχώς που δεν κέρδισε τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε δεν θα μπορούσε να αγοράσει η χώρα πετρέλαιο και θα ξεπαγιάζαμε. Ενώ τώρα αγοράζει η χώρα πετρέλαιο αλλά η φορολόγησή του δεν επιτρέπει να το χρησιμοποιείς. Διαφορά τεράστιας σημασίας που μόνον δογματικοί αριστεροί δεν καταλαβαίνουν…
***
 
«Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, ας πέσει μαχόμενη», είπε ο μικρός Μητσοτάκης στον Σκάι. Μαχόμενη εναντίον του λαού εννοείται, ακόμη κι αν αυτό σημάνει χιλιάδες νέους θανάτους. Ας το ακούν αυτό όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι η άρχουσα τάξη θα παραδώσει αμαχητί την εξουσία, ακόμη και σε μια μετριοπαθή αντιπολίτευση. 
***
 
«Κωνσταντίνος» ονομαζόταν ο Κολοκοτρώνης, σύμφωνα με τοποθέτηση του Παναγιώταρου στη Βουλή. Προφανώς βολεύει και αυτή η μικρή τροποποίηση της ιστορίας προκειμένου να συνδεθεί ο Παλαιολόγος, η  επανάσταση του 1821 και ο τέως μονάρχης της Ελλάδας. Γελοίο; Εδώ λένε ότι δεν έγινε το Ολοκαύτωμα από τους ναζί. Το όνομα του Θόδωρου θα δίσταζαν να αλλάξουν;
***
 
Σωστά επισημαίνει το «Πριν» ότι, ενώ για την παραγγελία των προβληματικών υποβρυχίων Τ-214 το 1998 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε επικαλεστεί «επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες που προέκυψαν μετά την κρίση στα Ίμια», 15 χρόνια μετά δεν πλέει στο Αιγαίο ούτε ένα από αυτά τα υποβρύχια! Το δίδαγμα ωστόσο είναι ευρύτερο: Ο εθνικισμός παρέχει φούμαρα ρομαντισμού για το λαό, και πολλά εκατομμύρια ευρώ τζίρο, μίζες και κέρδη για τους διαχειριστές αυτής της ιδεολογίας.
***
 
Δεν είναι μόνον ο Τατσόπουλος που θέλει το ΣΥΡΙΖΑ να έχει «ρεαλιστικές», δηλ. δεξιές, θέσεις: Επίθεση προς όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τη σοσιαλιστική προοπτική του προγράμματός του εξαπέλυσε ο γνωστός Δ. Χρήστου από την «Αυγή». Κατηγορεί αυτά τα στελέχη γιατί δεν έχουν «ισχυρές γειώσεις στην κοινωνία». 
***
 
Δεν εννοεί βεβαίως γειώσεις στα 2 εκατ. ανέργους, τα 2,5 εκατ. που ζουν στα όρια της φτώχειας, τα 3 εκατ. ανασφάλιστους, το ένα εκατ. απλήρωτους εργαζόμενους, τους «διαθέσιμους», τους συνταξιούχους κ.λπ. Προφανώς εννοεί γείωση με υπεύθυνες αστικές δυνάμεις.
***
 
Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανος, μας λέει ο κ. Χρήστου, να διευθετήσει τα σοβαρά ζητήματα της χώρας όπως «διεθνείς επαφές με φανερές και μυστικές συμφωνίες με τις ρυθμίστριες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η γερμανική Ευρώπη και η Ρωσία». Επίσης ο μηχανισμός του κόμματος δεν μπορεί να διαχειριστεί «τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία». Προφανώς προτείνει οι αποφάσεις να λαμβάνονται από κονγκλάβια τα οποία δεν εκλέγονται από κανένα...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία