Στα σύντομα...

Φωτογραφία

Από 100.000 ευρώ έδωσε η κυβέρνηση για την άμεση ανακούφιση των σεισμοπαθών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Ανά νησί, όχι ανά κάτοικο!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Κι όχι μόνον: Τρεις μήνες λάσκο θα έχουν οι σεισμοπαθείς για να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές. Μπορεί να μη διαθέτουν ανθρωπισμό, αλλά διαθέτουν χιούμορ στο Μαξίμου. Ειδικά αν μας ζητήσουν να βρούμε ισοδύναμα για αυτές τις παροχές προς τους σεισμοπαθείς…
 
 
***
Χιούμορ συνέχεια: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τον δέχθηκε στο γραφείο του, ότι «έχουμε αναλάβει το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης του κράτους, όχι γιατί το λέει η τρόικα αλλά γιατί το ζητούν οι πολίτες». 
 
***
«Γνωρίζω ότι η Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε για ένα μήνα αναστολή καταβολής υποχρεώσεων στους πελάτες των δύο νησιών», δήλωσε στην επίσκεψή του σε Κεφαλονιά και Ιθάκη ο Μιχελάκης. Υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού ο υπ. Εσωτερικών μακριά από διαπλοκές και άλλα τινά. Και πολύ καλή η προσφορά της τράπεζας. Να πάρετε.
 
***
Μετά τον Πάγκαλο και τη Σάλεχ, και ο Γεωργιάδης δηλώνει ότι θα φύγει από την Ελλάδα αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε κάποιος λόγους να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχει τρία καταπληκτικά κίνητρα. 
 
***
Βέβαια οι τρεις τους δεν θα είναι μόνοι εκεί που θα πάνε: Θα συναντήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες που ξενιτεύτηκαν εξαιτίας της πολιτικής τους. Και τότε θα χρειαστεί να ματαμεταναστεύσουν…  
 
***
Ο ίδιος συνεπής πολιτικός βέβαια, ο Γεωργιάδης, μερικές ώρες αργότερα δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να υπάρξει ένας σοβαρός ΣΥΡΙΖΑ που να λέει «ναι» στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Προειδοποίηση για το με ποιους θα συνεργαστούν όσοι φαντασιώνονται αυτόν τον «σοβαρό» ΣΥΡΙΖΑ.
 
***
Πάνω από 50 φασίστες επιτέθηκαν στο στέκι Ρεσάλτο, προσέβαλαν τη μνήμη νεκρού καταστρέφοντας αφιερώματα στον Παύλο Φύσσα, ενώ από την επίθεση κινδύνεψε μικρό κοριτσάκι. Κύριε Δένδια, η αστυνομία που ήταν παρούσα δεν είδε τίποτε; Από τους 80 χρυσαυγίτες πάντως δεν συλλάβατε κανέναν.
 
***
Την ίδια στιγμή που οι τρομοκράτες του ναζισμού δρουν ανενόχλητοι στο δρόμο, οι πραιτωριανοί του Δένδια κάνουν εφόδους σε σπίτια αναρχικών και αριστερών με το πρόσχημα της αναζήτησης του Χ. Ξηρού. Είναι πολλά τα λεφτά, λεβέντες; 
 
***
Σύμφωνα με τη Eurostat στο τρίτο τρίμηνο του 2013 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε από 168,8% του ΑΕΠ (που ήταν στο τέλος του δεύτερου τριμήνου) στο 171,8%, φτάνοντας στα 317,31 δισ. ευρώ. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία