Στα σύντομα...

Φωτογραφία

Τέλος στην επίφαση δημοκρατίας: Με τροπολογία της κυβέρνησης δεν θα υπάρχει περιορισμός και αντιπροσωπευτικότητα των μιντιακών εμφανίσεων υποψηφίων για τις εκλογές. Όσοι έχουν τους πιο πλούσιους καπιταλιστές χορηγούς, ή αποτελούν προτίμηση των καναλαρχών, θα κάνουν διαρκή παρέλαση στα κανάλια. Οι άλλοι να πάνε να πνιγούν…

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 ***

Στην ευρωδιακήρυξη του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως «οι εκλογές του Μαΐου θα επιβεβαιώσουν τις νέες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση τόσο στο επίπεδο των ευρωπαϊκών εξελίξεων όσο και στο επίπεδο της θεσμικής συγκρότησης της Δημοκρατίας» και προστίθεται ότι «ο συντηρητικός συμβιβασμός του Μάαστριχτ και η πολιτική της μονομερούς λιτότητας σε συνθήκες ύφεσης οδηγήθηκαν στο ακραίο τους όριο». Πραγματικά μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

 ***

Παρανοϊκός και ο έτερος αρχηγός του κόμματος Γ. Παπανδρέου, αλλά τουλάχιστον αυτός δεν άφησε να αιωρείται σύγχυση για… αριστερή απόκλιση. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου τής, ΔΗΜΑΡίτισσας πλέον, Μ. Κοππά είπε πως «το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες είναι αυτό που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης»!

 ***

Όπως πληροφορούμαστε ο 32χρονος υποψήφιος με το «Ποτάμι» Γώργος Μπάλλας «είναι μέλος μια φιλόδοξης ομάδας τεσσάρων φίλων που αποφάσισαν να αφήσουν τις πολλά υποσχόμενες καριέρες τους και να ιδρύσουν εταιρεία, με κύριο στόχο την προώθηση ελληνικών τροφίμων στο εξωτερικό. Η δράση του έγινε ευρέως γνωστή μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ά Μέρκελ, στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα». Έτσι μπράβο, Σταύρο: με τους πετυχημένους χειροφιλητές της Μέρκελ, κι όχι με την μπασκλασαρία των ανέργων, των απολυμένων και των ανασφάλιστων.

 ***

Δεν στηρίζει τον Δρίτσα στον Πειραιά ο Κουβέλης (σε αντίθεση με τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ), επειδή, όπως δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κριτήριο για να στηρίξει κάποιον η ΔΗΜΑΡ είναι να μην πρόκειται για κομματικό υποψήφιο. Φανταζόμαστε ότι ο Μώραλης, που «δεν είναι» κομματικός υποψήφιος, είναι προφανώς μια καλή λύση για τον κυρ-Φώτη…

 ***

Σχολιαστής του ραδιοφώνου «Στο κόκκινο» έχυσε από μικροφώνου πληθώρα δακρύων για την αντικατάσταση Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, εν είδει μονταζιέρας και MEGAλισμού προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.  

 ***

Όμως τα δάκρυα και το ενδιαφέρον για τη μειονότητα των Ρομά είναι εντελώς υποκριτικά όταν χύνονται για τη Θράκη. Αν αγαπά κάποιος περισσότερο τους Ρομά απ’ ό,τι οι υπόλοιποι στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να παρέχει την αγάπη του στην Αγ. Βαρβάρα, αλλά και σε κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας όπου οι Ρομά και τα τσαντίρια τους κατατρέχονται –κι όχι ειδικά εκεί που υπάρχει μια άλλη –εθνική– μειονότητα.

 ***

Εν πάση περιπτώσει αυτήν τη φορά άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει το ευρωψηφοδέλτιό του. Στις εθνικές εκλογές δεν θα επιτραπεί κάτι τέτοιο. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα το καταρτίσει –με εντολή του πάντα– ο Σαμαράς, ο Κρανιδιώτης, οι μυστικές υπηρεσίες, οι τραπεζίτες κ.λπ.

 ***

Κύριος κατασκευαστής των 32 χλμ. του μετρό της Ντόχα του Κατάρ θα είναι ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα. Το έργο είναι ύψους 3,2 δισ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί το 2018. Είδατε; Ενώ αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο, τότε αυτό θα φύγει και θα πάει στο… Κατάρ και έτσι θα μείνουν άνεργοι όλοι αυτοί που δουλεύουν στον Άκτορα στην Ελλάδα…

 ***

Ευτυχώς που ο Σαμαράς είχε ανακοινώσει θριαμβευτικά πριν από έναν χρόνο ότι έπεισε τους εφοπλιστές για διπλασιασμό της φορολογίας χωρητικότητας. Οι εφοπλιστές θα πλήρωναν ένα ποσό γύρω στα 400 εκατ. ευρώ, ωστόσο λόγω… τεχνικών δυσκολιών, το υπ. Οικονομικών δεν έχει εισπράξει φράγκο. Και από πάνω οι εφοπλιστές χρωστάνε και 100 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών. Φιλεύσπλαχνο το ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία