Στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε: Ανατροπή!

Φωτογραφία

Στις 17 Απρίλη θα διεξαχθούν φοιτητικές εκλογές. Φέτος σε πολλές σχολές πανελλαδικά είναι πολύ πιθανό να αποτυπωθούν οι αντιδράσεις ενάντια στο Σχέδιο Αθηνά. Πολλά ιδρύματα τελούν ακόμα υπό κατάληψη και ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, μέχρι να παρθεί πίσω το σχέδιο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Άγγελος Κάππαρης

Το ζήτημα είναι μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνει συζήτηση στους συλλόγους για τα συμπεράσματα και τις προοπτικές της αντίστασης. Είναι αλήθεια πως μετά το τελευταίο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και την ψήφιση των τροπολογιών, πολύς κόσμος αναρωτιέται αν τελικά μπορούμε να ρίξουμε το Σχέδιο Αθηνά και με ποιο τρόπο. Το στοίχημα για τη ριζοσπαστική φοιτητική Αριστερά είναι να ανοίξει αυτή την κουβέντα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη προβληματική που αναδείχθηκε τους τελευταίους δύο μήνες σχετικά με τις αντιδράσεις στο σχέδιο, είναι η έλλειψη σύνδεσης των κινητοποιήσεων μεταξύ τους, αλλά και με άλλα κομμάτια της κοινωνίας.

Στην πλειοψηφία τους οι σύλλογοι που έπαιρναν αγωνιστικές αποφάσεις είχαν εντελώς συντεχνιακά αιτήματα και έμεναν στα ζητήματα της σχολής τους. Αυτό πολλές φορές συνέβαινε είτε με ευθύνη της Αριστεράς, είτε λόγω της απουσίας της.

Τελικά λοιπόν ο μεγαλύτερος στόχος αυτών των δύο εβδομάδων είναι το άνοιγμα της κουβέντας σχετικά με την προοπτική ανατροπής. Την προοπτική για ανατροπή του σχεδίου Αθηνά, του νόμου Αρβανιτόπουλου, αλλά κυρίως για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων.

Σε όλη αυτή την κουβέντα, φέτος έχουμε στόχο να τσακίσουμε τη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ και τα ποσοστά τους. Είναι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής στα πανεπιστήμια. Οι απόψεις της ΔΑΠ για την ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι γνωστές, οπότε είναι αδιανόητο να αφήνουμε τους συλλόγους μας στα χέρια τους.
Η ΑΡΕΝ πρέπει να δώσει τη μάχη πολιτικοποίησης αυτών των εκλογών, υιοθετώντας ανατρεπτικό λόγο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν και φεστιβάλ ΑΡΕΝ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με πολιτικές εκδηλώσεις για τα εκπαιδευτικά, αλλά και τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία