Στον τρίτο μήνα μπαίνει ο αγώνας στην ΕΡΤ

Φωτογραφία

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς τρείς μήνες από την ημέρα που η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η πλειοψηφία των απολυμένων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων παραμένει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, διοργανώνοντας καθημερινά εκδηλώσεις και εκπέμποντας (μέσω διαδικτύου) ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, απείρως ποιοτικότερο από εκείνο της καρικατούρας που έστησε ο Καψής (ΔΤ) και έχει καταλάβει τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Μια ΔΤ που λειτουργεί μέσα σε πλήρη αδιαφάνεια και με δίμηνες συμβάσεις για όσους προσέτρεξαν να γίνουν φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής. Εξάλλου, πέρα από τα στελέχη της συγκυβέρνησης, δεν δέχεται να εμφανιστεί κανένας άλλος στις εκπομπές του εκτρώματος που βγήκε στον αέρα κατακαλόκαιρο. 

 
Με αφορμή την «επέτειο» αυτή, 40 καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους σε μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 11/9, που θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα ολοκληρωθεί… άγνωστο πότε. Η συναυλία αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να συνδεθεί ο αγώνας της ΕΡΤ με τα υπόλοιπα μέτωπα (παιδεία, υγεία, ΛΑΡΚΟ) αντίστασης στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και η έμφαση στο πρόγραμμα που παράγουν –όπως ήδη γίνεται σε μεγάλο βαθμό– με την ανάδειξη θεμάτων από εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους που αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική, θα ενίσχυε σημαντικά τον αγώνα τους και τη γενικότερη μάχη για την ανατροπή του Σαμαρά και των δανειστών.

Απέναντι στο ταξικό μίσος των κυρίαρχων ΜΜΕ, που συστηματικά συκοφαντούν το κίνημα και την Αριστερά, η όαση ενημέρωσης της ΕΡΤ πρέπει να γίνει το βήμα του κόσμου των αντιστάσεων και εργαλείο απόκρουσης της (και ιδεολογικής) επίθεσης των ακροδεξιών δυνάμεων που οργανώνουν την εξαθλίωσή μας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία