Στο στόχαστρο ξανά το «Αγία Βαρβάρα»

Όσοι έτυχε την προηγούμενη βδομάδα να παρακολουθήσουν το σόου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Σιαλμά απ’ το «Αττικό» νοσοκομείο, έγιναν μάρτυρες του σύγχρονου θαύματος της Κανά. Ο υπουργός έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας και γκαιμπελικής προπαγάνδας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Γιώργος Βούρος

Αφού για χρόνια τώρα οι υπουργοί Υγείας δεν κάνουν τις αναγκαίες (και προγραμματισμένες) προσλήψεις για το «Αττικό», ήρθε τώρα ο κος Σιαλμάς με πομπώδες ύφος να ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 16/7 τρία νέα τμήματα λειτουργούν στο «Αττικό», χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Απλά μετακινώντας 30 νοσηλευτές απ’ το «πλεονάζον» προσωπικό του «Αγία Βαρβάρα». Και όλα αυτά χάρη στην πολιτική του βούληση να συγκρουστεί με τα «κατεστημένα συμφέροντα» (βλέπε το καλό το δημόσιας υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στο «Αγία Βαρβάρα», Μιχάλη Σελέκο, αλλιώς έχει η πραγματικότητα. Το «Αττικό» πραγματικά χρειάζεται άμεσα εκατοντάδες προσλήψεις για να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις τρέχουσες ανάγκες. Απ’ την άλλη όμως στο «Αγία Βαρβάρα» δεν περισσεύει ούτε ένας νοσηλευτής.

Το νοσοκομείο έχει 120 ενεργούς νοσηλευτές και όχι 190, όπως ισχυρίστηκε ο Σιαλμάς. Η μετακίνησή τους κάνει αδύνατη τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ήδη έχει κλείσει το κέντρο εμβολιασμού, παρά τις περικοπές των αδειών των εργαζομένων. Το κλείσιμο του κέντρου εμβολιασμού σημαίνει αποκλεισμό από την άμεση πρόσβαση και περαιτέρω περιθωριοποίηση ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το νοσοκομείο εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά τους Ρομά της περιοχής, καθώς και πολλούς φτωχούς μετανάστες. Και μετά έχουν το θράσος να αποκαλούν τους πιο φτωχούς και κατατρεγμένους «υγειονομικές βόμβες».

Στην περιοχή του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας έχει σημάνει συναγερμός. Με βάση την εμπειρία του αγώνα μας το προηγούμενο καλοκαίρι, όπου όλοι μαζί αποτρέψαμε το κλείσιμο («συγχώνευση») του «Αγία Βαρβάρα», οργανώνουμε ξανά την αντίστασή μας στη νέα επίθεση.

Η βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, μετά από συνάντηση του σωματείου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία συμμετείχε, δήλωσε: «Όλα τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται προσλήψεις και κονδύλια για να λειτουργήσουν κανονικά. Είναι απαράδεκτο οι αποφάσεις να παίρνονται με κριτήριο το κόστος της κάθε κλίνης, τη στιγμή που τα αποθεματικά των ασφαλιστικων ταμείων ληστεύονται». Όπως είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε κάθε κλείσιμο νοσοκομείου». Τέλος, εξέφρασε το φόβο της ότι ο μεγάλος περιβάλλοντας χώρος του νοσοκομείου μπορεί να έχει την τύχη του real estate που επιφυλάσσεται για όλη τη δημόσια περιουσία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία