"Στρατόπεδα συγκέντρωσης; Ποτέ και πουθενά!"

Φωτογραφία

Γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε τη δική μας ατζέντα: Εχθρός μας και «πρόβλημα» είναι τα μνημόνια, οι πλούσιοι, οι κυβερνήσεις τους και οι τράπεζές τους. Όλοι αυτοί που κλείνουν τα νοσοκομεία, ληστεύουν τα ταμεία και αναγκάζουν τον κόσμο να ψάχνει για φαΐ στα σκουπίδια. Είναι αυτοί που μιλάνε για «υγειονομική βόμβα».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αλέλης Λιοσάτος

Η εξαγγελία για τη δημιουργία 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών είναι μια ναζιστική έμπνευση του Χρυσοχοΐδη, με στόχο να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα πραγματικά προβλήματα: την ανέχεια, την ανεργία, τα μνημόνια. Το κεντρικό μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι: «Για τα προβλήματά σας δε φταίμε εμείς, αλλά οι “κακοί ξένοι”».

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν πείθουν για την «αποτελεσματικότητά» τους και κοστίζουν πολλά εκατομμύρια. Το θέμα όμως το αξιοποιούν πολιτικά για να επιβάλουν την ατζέντα του ρατσισμού, του νόμου και της τάξης.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στη Νεάπολη Κοζάνης. Τοπικοί παράγοντες της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκαν ενάντια στη μεταφορά του «προβλήματος» από το κέντρο στην περιφέρεια, πρότειναν άλλες «λύσεις» (από το «να φύγουν να πάνε αλλού», «να τους πάρουν στα σπίτια τους», μέχρι... χρωμοσαμπουάν) και ο απλός κόσμος έμεινε ακάλυπτος απέναντι σε αυτή την εμετική προπαγάνδα, επειδή έλειπε μια δυνατή και ετοιμοπόλεμη Αριστερά.

Γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε τη δική μας ατζέντα: Εχθρός μας και «πρόβλημα» είναι τα μνημόνια, οι  πλούσιοι, οι κυβερνήσεις τους και οι τράπεζές τους. Όλοι αυτοί που κλείνουν τα νοσοκομεία, ληστεύουν τα ταμεία και αναγκάζουν τον κόσμο να ψάχνει για φαΐ στα σκουπίδια. Είναι αυτοί που μιλάνε για «υγειονομική βόμβα».

Αυτοί που δίνουν λεφτά στις τράπεζες και τα παίρνουν από τα σχολεία μας λένε ότι θα δώσουν εκατομμύρια για να φτιάξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτοί που αναγκάζουν τους ντόπιους νέους να γίνουν μετανάστες, κρατάνε τα σύνορα κλειστά προς τη Δύση για τους εδώ μετανάστες, ενώ οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες για να βρούνε δουλειά.
Ποτέ ξανά στρατόπεδα συγκέντρωσης… Μετά τους μετανάστες ποιος έχει σειρά; Η λύση είναι μία: Ίσα δικαιώματα, άσυλο, ανοιχτά σύνορα, νομιμοποίηση για όλους.

Λεφτά για όλες τις ανάγκες των εργαζομένων υπάρχουν. Στα τρισεκατομμύρια  των Ελλήνων τραπεζιτών, βιομηχάνων, κατασκευαστικών εταιρειών, εφοπλιστών. Πρέπει να τα πάρουμε από αυτούς λοιπόν. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι και νέοι ενωμένοι, δεν χρωστάμε ούτε 1 ευρώ. Ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε και να επιβάλλουμε λύσεις υπέρ των εργαζομένων και της νεολαίας. Ανοίγοντας το δρόμο για μια κοινωνία σοσιαλιστική, χωρίς φτώχεια, ανεργία, πόλεμο, προσφυγιά, ρατσισμό.
Για μια τέτοια Αριστερά και έναν τέτοιο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει να παλέψουμε και σαν ΔΕΑ καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να δώσουμε αυτές τις μάχες μαζί.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία