Συνέλευση για τη συλλογική διοργάνωση κινητοποιήσεων

Φωτογραφία

Η  άνοδος του γυναικείου κινήματος τα τελευταία χρόνια και η συνέχιση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της βίας και της ανισότητας οδήγησε πολλές από εμάς σε μια σημαντική παραδοχή. Επειδή οι μάχες που έχουμε να δώσουμε είναι πολλές και ο αγώνας διαρκής, αν θέλουμε να νικήσουμε έχουμε χρέος να συνενώσουμε τις φωνές μας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Λεχρή-Κοτρώνη

Έγινε λοιπόν μία συλλογική προσπάθεια να δημιουργηθεί μία Συνέλευση  για την 8η Μάρτη, ώστε να ενωθούν όσο πιο πολλές φωνές γυναικών γίνεται και να μπει το ζήτημα της γυναικείας απεργίας.
Μέχρι στιγμής η Συνέλευση αυτή, που απαρτίζεται από δεκάδες γυναίκες, οργανωμένες και ανένταχτες, έχει πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις στις 31/01 και η δεύτερη  στις 08/02. Στις συναντήσεις αυτές η συζήτηση ήταν πλούσια, καθώς συμμετείχαν γυναίκες όλων των ηλικιών. Κάθε μία από αυτές συνεισέφερε ξεχωριστά στη συζήτηση παραθέτοντας τη δική της αλήθεια και προσωπική εμπειρία και καταθέτοντας ιδέες για τις δράσεις της Συνέλευσης. Η Συνέλευση, ως συλλογικό δημιούργημα δεκάδων γυναικών, προσπάθησε να βαδίσει στα χνάρια του διεθνούς γυναικείου κινήματος έχοντας την παράλληλη στήριξη γυναικών από άλλες χώρες. Χαρακτηριστικός είναι ο χαιρετισμός που απηύθυναν Ισπανίδες συντρόφισσες στην πρώτη συνάντηση της Συνέλευσης καλώντας μας να συνενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά μεγάλο. Προφανώς όπως είναι αναμενόμενο οι γυναίκες που συμμετείχαμε στις συγκεκριμένες συναντήσεις δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Εκκινώντας από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις συμφωνήσαμε ότι παρά την όποια ‘’διαφωνία’’ το σημαντικότερο είναι να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Συνέλευση και τις δράσεις της και να στηρίξουμε μαζικά τις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη, καθώς και να έχουμε κάποια μίνιμουμ κοινά υλικά όπως αφίσα, και προφίλ στα σόσιαλ μίντια. Κεντρικό σύνθημα θα είναι «Οργανώνουμε την απεργία σε σπίτι και δουλεία- Διεκδικούμε ίση ζωή με ίσα δικαιώματα». Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί δύο κινητοποιήσεις για την 8 Μάρτη, μια πρωινή και μια απογευματινή με στόχο να συμμετάσχουν όσες περισσότερες γυναίκες γίνεται.. Ωστόσο, μέχρι οι φετινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα να γίνουν τόσο μαζικές όσο σε άλλες χώρες, αποτελεί στοίχημα να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες-οι στο δρόμο όλη τη μέρα: από το πρωί, απεργιακά (με την ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία καθώς έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας στο Δημόσιο με απεργιακή συγκέντρωση), μέχρι τις μεσημεριανές πολύμορφες δράσεις και την μεγάλη, απογευματινή διαδήλωση. Ταυτόχρονα, η Συνέλευση αυτή είναι σημαντικό να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ώστε να αποτελέσει μια παρακαταθήκη για μελλοντικές δράσεις που θα είναι και αυτές ενωτικές και μαζικές. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία