Η κρίση του αστικού-μνημονιακού πολιτικού συστήματος προσεγγίζει ένα σημαντικό σημείο καμπής. Το ίδιο και το πολιτικό σχέδιο της «κυβέρνησης της Αριστεράς». Η πολιτική διακύβευση, για το σύστημα και την Αριστερά, είναι τεράστια.

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική «στιγμή», η ΔΕΑ και το ΚΟΚΚΙΝΟ ενοποιούν τις δυνάμεις τους. Με το βλέμμα στις κρίσιμες μάχες και εξελίξεις του αμέσως επόμενου διαστήματος, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των τμημάτων της αντικαπιταλιστικής-ριζοσπαστικής Αριστεράς, προχωράμε σε μια πρωτοβουλία ενάντια στο ρεύμα των διασπάσεων στο χώρο της Αριστεράς.
Η ενοποιητική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 19-20-21 Δεκέμβρη. Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή 19/12, στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου), στις 6.30 μ.μ., οργανώνεται ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τίτλο «Κρίση, κινήματα αντίστασης και Αριστερά», με προσκεκλημένους από διεθνείς οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Ομιλητές: 
Ρομάν Σιέρα Μπαρέρας (Izquierda Anticapitalista, Ισπανία), Αλέν Κριβίν (NPA, Γαλλία), Σαρλ-Αντρέ Ιντρί (ΜPS, Ελβετία), Άχμετ Σόκι (ISO, ΗΠΑ), Πάνος Κοσμάς (ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ).
Παρεμβάσεις: 
Παναγιώτης Λαφαζάνης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ), Πάνος Λάμπρου (ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ), Ελένη Πορτάλιου (ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ).
Θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης.