Συνεχίζονται οι απολύσεις στον ΟΑΕΕ

Φωτογραφία

Μετά τις εξήντα εννέα (69) απολύσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με βάση το νόμο 4172/2013 για την «κινητικότητα»», σειρά είχαν στις 30/10/2013 οι διακόσιοι εξήντα (260) συμβασιούχοι έργου, που εργάζονταν με ασφαλιστικά μέτρα. […]

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Βαγενάς*

ολόκληρο το κείμενο στο rproject.gr

 

 

Οι συμβασιούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κυβερνητική απόφαση για απολύ-σεις και την αρνητική στάση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, που ακολουθούσε κατά γράμμα τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης. Γι’ αυτό και ξέσπασαν την επόμενη μέρα με κα-τάληψη στο γραφείο της Διοικητού με φωνές και ένταση. […]
 
Στον ΟΑΕΕ απομένουν πλέον περίπου 1.700 εργαζόμενοι για 800.000 ασφαλισμένους και 350.000 συνταξιούχους πανελλαδικά. Οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του κοινού και στην απονομή των συντάξεων αναμένεται να αυξηθούν. Ειδικά στην Αθήνα, όπου εργάζο-νταν οι περισσότεροι συμβασιούχων και τώρα θα υπάρχουν πολλοί  λιγότεροι εργαζόμενοι, η κατάσταση αναμένεται να γίνει απελπιστική.
 
Η κυβερνητική πολιτική διαλύει το κράτος πρόνοιας και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Με την απαξίωση του δημόσιου τομέα, με τις απολύσεις εργαζομένων και το σπρώξιμο προς τη συνταξιοδότηση, θα μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις και θα στρώσει το δρόμο για τους ιδιώτες και στην κοινωνική ασφάλιση. Με εργαζόμενους που θα βρίσκονται συνέχεια με τον φόβο της απόλυσης και δε θα αντιδρούν, η ιδιωτικοποίηση και σε αυτό τον κλάδο θα είναι γεγονός. Το μοντέλο του ΕΟΠΥΥ πρέπει να μας ανησυχεί όλους και όλες.
 
Όμως οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία έχουμε εδώ και αρκετό καιρό αρχίσει να συ-ντονιζόμαστε και πλέον μετά και τις 12 μέρες απεργίας τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη, ξέ-ρουμε να πολεμάμε! Και μπορεί ακόμα να μην έχουμε σταματήσει τις απολύσεις, αλλά γνω-ρίζουμε πλέον πως είναι και στο δικό μας χέρι η ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής των απολύσεων.
 
*Ο Χ. Βαγενάς είναι εργαζόμενος στον ΟΑΕΕ

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία