Συντονισμός Πρωτοβάθμιων

εργασία / Αντώνης Καραβάς / 12.10.2011

Παναθηναϊκή συνέλευση συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Οκτώβρη, με μαζική συμμετοχή περισσότερων από 100 συνδικαλιστών από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε αγωνιστικό κλίμα.

Στη συζήτηση και στις αποφάσεις του αντικατοπτρίζεται η πίεση που βάζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους όπου κινητοποιούνται για κλιμάκωση των αγώνων. Κεντρικό καθήκον αναδεικνύεται η ανάγκη ύπαρξης ενός μεγάλου πολιτικοσυνδικαλιστικού κέντρου συντονισμού των αγώνων για την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Στις τοποθετήσεις εκφράστηκε όλη η εικόνα της πλούσιας αγωνιστικής δράσης στους χώρους, στις καταλήψεις, στις μαζικές γενικές συνελεύσεις, στη δημιουργία επιτροπών αγώνα, στις πρωτοβουλίες συντονισμού.

Έστω και λίγο καθυστερημένα γίνεται το βήμα, ώστε ο συντονισμός να στηρίξει ξεκάθαρα τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις που καλούν οι εργαζόμενοι στους δήμους την Τρίτη 11 Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας την Πέμπτη 13 Οκτώβρη. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει και πρόταση για κοινή διαδήλωση με το συντονιστικό της ψυχικής υγείας, το συντονιστικό ενάντια στην εφεδρεία και το συντονιστικό καταλήψεων των φοιτητών.

Επίσης αποφασίστηκε να προταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία να προκηρύξουν κινητοποιήσεις με απεργίες και καταλήψεις μια μέρα πριν και μια μέρα μετά τη γενική απεργία στις 19 του Οκτώβρη, για να προχωρήσουμε στην κλιμάκωση του αγώνα. Τη μέρα της γενικής απεργίας η συγκέντρωση του συντονισμού θα είναι στο Μουσείο.

Το σημαντικότερο στοιχείο πάντως ήταν η πρώτη προσπάθεια συνεύρεσης με άλλα συντονιστικά που προσκλήθηκαν στη συνέλευση. Συμμετείχαν τα συντονιστικά στα οποία προτάθηκε η κοινή δράση της Πέμπτης και αποφασίστηκε την Κυριακή 16 Οκτώβρη νέα πλατιά σύσκεψη ανοιχτή σε όλα τα συντονιστικά που έχουν δημιουργηθεί για κοινό βηματισμό και τη συγκρότηση ανεξάρτητου κέντρου αγώνα.