Συντονισμός σωματείων και συλλογικοτήτων στους Αμπελόκηπους: Τοπική διαδήλωση στις 15 Οκτώβρη

Φωτογραφία

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα του Α΄ Συλλόγου Δασκάλων, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής των Αμπελοκήπων, με στόχο το συντονισμό της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, των χαρατσιών, των απολύσεων, της εξαθλίωσης του λαού, του ξεπουλήματος των πάντων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Β΄ ΕΛΜΕ, σύλλογοι γονέων, η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού, η Ανοιχτή Πόλη κ.ά.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Σεργίδου

Η αιτία, που έκανε τη σύσκεψη ακόμα πιο επείγουσα, ήταν ένα τραγικό περιστατικό. Η  αυτοκτονία γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής μας, αλλά και τα πρόσφατα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών από ασιτία.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου των δασκάλων: «Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναφέρθηκαν τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Από την πλευρά του Συλλόγου μας αναδείχτηκε η ανάγκη για παλλαϊκό ξεσηκωμό και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη».

Όσοι φορείς συμμετείχαν στη σύσκεψη, αποδέχτηκαν την πρόταση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου για τη συνδιοργάνωση της τοπικής διαδήλωσης στις 15 Οκτώβρη, που είχε αποφασίσει η συνέλευση λίγες μέρες πριν. Στόχος της διαδήλωσης είναι να συσπειρώσει τους κατοίκους της περιοχής, τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στα νοσοκομεία και στα σχολεία, τους μαθητές που έχουν κατάληψη στα περισσότερα σχολεία της περιοχής, τους άνεργους, να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία και φυσικά να καλέσει στη Γενική Απεργία της 19ης Οκτώβρη.

Ανοιχτή διευρυμένη συνέλευση του Συντονισμού στις 22 Οκτώβρη, στις 6 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο ΔΣ Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4).

Στο μεταξύ τις τελευταίες βδομάδες η Ανοιχτή Συνέλευση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στη γειτονιά με πολλές δράσεις, όπως κινητοποιήσεις έξω από την εφορία, καλώντας τους κατοίκους να μην πληρώσουν τα χαράτσια, με συνεχείς εξορμήσεις στη λαϊκή, στον ΟΑΕΔ, με πανό, τρικάκια και αφίσες, προβάλλοντας και το βασικό σύνθημα των τελευταίων μηνών «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε», ενώ ετοιμάζει και επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής, που βρίσκονται υπό κατάληψη. Σημαντικός σταθμός είναι η τοπική συγκέντρωση στις 15 Οκτώβρη, μια συγκέντρωση που μπορεί να δώσει άλλη δυναμική στη συνέλευση, αλλά κυρίως στη γειτονιά.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία