Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων ενάντια στην εφεδρεία

Διευρύνεται και συνεχίζει τη δραστηριότητα του το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων ενάντια στην εφεδρεία. Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στα τέλη Σεπτέμβρη και τη συναυλία στο Σύνταγμα, ακολούθησε η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στην οποία υπήρξε συμφωνία για κοινό χώρο προσυγκέντρωσης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν την πίεση που υπάρχει στους χώρους από τα κάτω. Μια πίεση που σπρώχνει τις παρατάξεις της Αριστεράς, που παρεμβαίνουν στο συντονιστικό, στο να πραγματοποιούν κοινές δράσεις. Μην ξεχνάμε ότι σημαντικό κομμάτι των σωματείων, που συμμετέχουν στο συντονιστικό, εκπροσωπούνται από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού αποδείχθηκε ότι η κοινή δράση μπορεί να είναι αρχή για σημαντικές πρωτοβουλίες. Έτσι αποφασίστηκε η συμμετοχή στις συνελεύσεις άλλων συντονιστικών, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ενότητα δυνάμεων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Επίσης προτάθηκε η γενική απεργία στις 19 να γίνει 48ωρη.

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι γνώρισαν την καταστολή, καθώς τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν μπροστά στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που συμμετέχουν στο συντονιστικό μέσα από την εμπειρία τους δείχνουν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι ο αγώνας τους, όσο και αν χτυπηθεί, μπορεί να είναι νικηφόρος.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία