ΣΥΡΙΖΑ: Συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα

Πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενεργοποίηση των δυνάμεών του για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, για την οποία και εκδόθηκε ειδική εγκύκλιος από τη Γραμματεία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αντώνης Καραβάς, μέλος Συντονιστικού Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Είναι άμεσο καθήκον του ΣΥΡΙΖA να αγωνιστεί για τη διάσωση των δημόσιων δομών, για υπηρεσίες υγείας που θα είναι προσβάσιμες στους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από το εργασιακό τους καθεστώς, τη θρησκευτική τους επιλογή ή την καταγωγή τους.

Για άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΠΥ, των ασφαλιστικών ταμείων και των δομών πρόνοιας, πρόληψης και ψυχικής υγείας. Για να μην κλείσει κανένα κρεβάτι στο ΕΣΥ λόγω συγχωνεύσεων, για να μην ερημώσουν κι άλλο από προσωπικό οι δημόσιες δομές υγείας.

Η δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης του δικαιώματος στην υγεία για όλους, ενός μετώπου που παλεύει για τη σωτηρία των δημόσιων δομών υγείας, αποκτά σήμερα βαρύνουσα σημασία. Το μέτωπο υγείας πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα λαϊκά στρώματα, να αναπτυχθεί σε κάθε περιοχή, πόλη και γειτονιά και να προχωρήσει σε ανοικτές πρωτοβουλίες, δράσεις και κινητοποιήσεις.

Οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ και κυρίως οι πρωτοβουλίες σωματείων και κινήσεων για την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ είναι ήδη μια σημαντική παρακαταθήκη.  

Οι Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα χρειάζεται να πάρουν πρωτοβουλίες που να απευθύνονται μαζικά, να εμπλέκουν και να βάζουν σε κίνηση την τοπική κοινωνία και να τη συνδέουν με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο νοσοκομείο και στους χώρους της υγείας.

Οι Τ.Ο. πρέπει να προχωρήσουν σε οργάνωση ολομέλειας της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Αγώνας για να μην κλείσει το νοσοκομείο μας. Αγώνας για τη διάσωση της δημόσιας υγείας. Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα» με προσκεκλημένους ομιλητές από το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενους του νοσοκομείου και δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και Συντονιστικού.

Οι δράσεις αυτής της Επιτροπής μπορεί να είναι:

α) Η έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας καθώς και κειμένου υπογραφών και μαζική διακίνησή τους με εξορμήσεις σε πλατείες, σταθμούς του ηλεκτρικού, γειτονιές, πικετοφορίες, στήσιμο περίπτερου, περιοδείες στο νοσοκομείο και τους εργατικούς χώρους της περιοχής.
β) Κάλεσμα για ανοιχτή εκδήλωση και τοπική διαδήλωση, αφού προηγηθεί σύσκεψη με πλατύ ανοιχτό κάλεσμα προς τα σωματεία και τις παρατάξεις των εργαζομένων στις δομές υγείας της περιοχής, τους εθελοντές των κοινωνικών ιατρείων, τα τοπικά σωματεία και φορείς, τις κινήσεις πολιτών και τις δημοτικές κινήσεις, τις αντιρατσιστικές κινήσεις και μεταναστευτικές κοινότητες, τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς κλπ.
γ) Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου.
δ) Παρεμβάσεις στη διοίκηση του νοσοκομείου για να σταματήσει η υποβάθμιση, για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανασφάλιστων και ενάντια στις περικοπές, παρεμβάσεις για τα 5ευρω κλπ., μαζί με το τοπικό σωματείο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία