ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μάχης, ώρα ανατροπής, ώρα Αριστεράς

Φωτογραφία

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης Σαμαρά με το κίνημα υπεράσπισης των εργαζομένων στο Δημόσιο και των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, βάζει το εργατικό κίνημα και την Αριστερά μπροστά σε κρίσιμα καθήκοντα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η Αριστερά οφείλει να αντιμετωπίσει πολιτικά την επίθεση των Σαμαρά-Βενιζέλου και της τρόικας. Να μετατρέψει τη συνδικαλιστική αντίσταση σε ανοιχτό πολιτικό αγώνα, με στόχο την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης. Να δώσει όλες τις δυνάμεις της για το χτίσιμο ενός τέτοιου κινήματος από τα κάτω, που θα σταματήσει το κύμα των αντιδραστικών αντιμεταρρυθμίσεων.

Ειδικό βάρος πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να κάνει πράξη το σύνθημα που ανέδειξε η κοινοβουλευτική ομάδα της ριζοσπαστικής Αριστεράς: «Απολύστε, τώρα, την κυβέρνηση». Και αυτό, ανάμεσα στα κινηματικά και πολιτικά καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσει αμέσως τις αγριότητες που σήμερα προκαλεί το κυβερνητικό-μνημονιακό στρατόπεδο.

Όμως ειδικά καθήκοντα έχει και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ανατροπή μιας επίθεσης, στην κλίμακα που σήμερα επιχειρεί η κυβέρνηση και η τρόικα, προϋποθέτει –χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς– τη συγκρότηση του μετώπου αγώνα όλων των δυνάμεων που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά του καθήκοντα - του Αντώνη Νταβανέλλου

Η συζήτηση στο Συνεδριο του ΣΥΡΙΖΑ - της Αθηνάς Σκαμπά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία