Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Φωτογραφία

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο γίνεται με «αφγανικά σύννεφα» από πάνω της.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ο Ολάντ υπενθύμισε τη δέσμευσή του τα γαλλικά στρατεύματα να αποχωρήσουν μέσα στο 2012, ενώ η επίσημη γραμμή της Συμμαχίας παραμένει «αποχωρούμε όλοι μαζί». Ταυτόχρονα η Γερμανία δέχεται πυρά πως «δεν συνεισφέρει αρκετά». Τα αδιέξοδα στο Αφγανιστάν, όπου ο πόλεμος έχει χαθεί, η μοιρασιά της «πίτας» ανάμεσα στα κράτη-μέλη και ο επιμερισμός του οικονομικού κόστους των στρατιωτικών επιχειρήσεων (με την αμερικανική γκρίνια προς τους «συμμάχους» να συνεχίζεται) δημιουργούν προβλήματα στους ιμπεριαλιστές.

 

Αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα γι’ αυτούς βρίσκονται έξω από το χώρο της Συνόδου. Στους δρόμους του Σικάγου, όπου οργανώνονται μαζικές αντιπολεμικές δράσεις, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με κατασταλτικά μέτρα, τα οποία ανάγκασαν τον ευρωπαϊκό Τύπο να σχολιάζει: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο στο Σικάγο».

 

Και στο ίδιο το Αφγανιστάν, όπου με αφορμή τις νέες εκτελέσεις Αμερικανών αξιωματικών από Αφγανούς φαντάρους, έρευνα αποκάλυψε πως 1 στους 7 νεκρούς νατοϊκούς έχει εκτελεστεί από Αφγανό φαντάρο τον οποίο υποτίθεται πως... εκπαίδευε για να αναλάβει την ασφάλεια στη χώρα μετά το 2014...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία