Ταξική, διεθνιστική, αντιφασιστική Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στο εργατικό κίνημα: την ευκαιρία να εκφραστούν σε μια ημερομηνία σταθμό για την εργατική τάξη, όλοι οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Για εκείνη τη μέρα χρειάζεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί στην Αθήνα μια μεγάλη διαδήλωση και συγκέντρωση. Δίνοντας την απαιτούμενη συνέχεια στη γενική απεργία της 9 Απρίλη, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, συντονίζοντας όποια πρωτοβουλία βρίσκεται σε κίνηση, από σωματεία, τοπικές επιτροπές, συντονιστικά σωματείων, φορέων κατοίκων, δίκτυα αλληλεγγύης και αντίστασης και λαϊκές συνελεύσεις από όλη τη χώρα. Με ένα κεντρικό σύνθημα που μπορεί να συσπειρώσει τις μάχες ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών, ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και σχολείων, ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς. Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν.

Για την οργάνωση της Πρωτομαγιάς και για το πώς μπορούν να συνδεθούν διάφορα κινήματα μεταξύ τους, ένα καλό παράδειγμα μας δίνει η προ ολίγων ημερών οργάνωση της μέρας της αξιοπρέπειας στην Ισπανία, όπου πεζοπόρες αλλά και μηχανοκίνητες συγκεντρώσεις από όλη την Ισπανία συνέκλιναν σε μια μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη. Ήδη αποφάσεις για την οργάνωση μιας τέτοιας εργατικής και πολύχρωμης διαδήλωσης, με μετανάστες, νεολαίους και άνεργους, έχει πάρει από την ιδρυτική της συνδιάσκεψη που έγινε πριν 10 μέρες, η εργατική παράταξη ΜΕΤΑ, ενώ εργαζόμενοι-μέλη της παράταξης θα προτείνουν αντίστοιχη απόφαση να πάρει και το ΕΚΑ, στη σύσκεψη σωματείων που διοργανώνει την Πέμπτη 27 Μάρτη.

Με περιοδείες και εξορμήσεις χρειάζεται η φετινή Πρωτομαγιά να γίνει ημερομηνία σύμβολο, η ημέρα του «να τα πάρουμε όλα πίσω».

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία