ΤΕΙ Πάτρας: Μαζική αντίσταση στο σχέδιο «Αθηνά»

Στην Πάτρα το σχέδιο «Αθηνά» συγχώνευσε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με αυτό του Οικονομικού του Πανεπιστημίου και προχωρά σε σφοδρές αλλαγές στα ΤΕΙ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η απάντηση ήρθε με κινητοποιήσεις από την πλευρά των σπουδαστών. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο των φοιτητών των ΤΕΙ (και όχι μόνο) ενάντια στο σχέδιο. Η πορεία επαναλήφθηκε, εξίσου με μεγάλη μαζικότητα και συμμετοχή, τη Δευτέρα το πρωί, και κατέληξε στο κέντρο της Πάτρας έξω από το Δημαρχείο.
Αιχμή του δόρατος είναι η μεταφορά τμημάτων των ΣΔΟ (εξαιρείται το τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού) στο Μεσολόγγι . Η απόφαση για τα νέα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (συνένωση ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου και Ιονίων) αναγκάζει σε μετακίνηση περίπου 7.000 φοιτητές, αφήνοντας στο κενό τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα προγράμματα σπουδών.

Η στήριξη των κινητοποιήσεων από φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, που το νομοσχέδιο δεν τους επηρεάζει άμεσα (προς το παρόν), δείχνει ότι μεγάλη μερίδα καταλαβαίνει ότι το νομοσχέδιο του Αρβανιτόπουλου είναι μόνο η αρχή. Στο μέλλον οι γενικές συνελεύσεις στα ΤΕΙ μπορεί να αποτελέσουν αρχή για ένα μέτωπο φοιτητών-εργαζομένων-καθηγητών ενάντια στο νομοσχέδιο, ενάντια στη γενική επίθεση που δέχονται Παιδεία και Υγεία από την κυβέρνηση του μνημόνιου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία