Της σύνταξης...

Φωτογραφία

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η κυβέρνηση των τάχα μου σοσιαλιστών του Ολάντ διατηρεί το Παρίσι και τη Γαλλία σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου, απαγορεύοντας ουσιαστικά κάθε συγκέντρωση και διαδήλωση. Στα εργατικά προάστια έχουν εγκατασταθεί οι ορδές των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η παράταση του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» είχε την υποστήριξη και την ψήφο στη βουλή ακόμα και από τους τάχα μου κομουνιστές του Πιερ Λοράν. 
Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες αντιδημοκρατικού εκφυλισμού και καθόλου καλυμμένου ρατσισμού απέναντι σε όλους τους μουσουλμάνους, απέναντι σε όλους τους μετανάστες, η Γαλλία και η Ευρώπη ολόκληρη αισθάνονται, λέει, «σοκ και δέος» όταν διαπιστώνουν ότι οι ακροδεξιοί-ρατσιστές του Εθνικού Μετώπου σκαρφάλωσαν ήδη σε θέση απειλητικής επιρροής. 
Το βράδυ του 2ου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία η «ανακούφιση» είχε πολύ πικρή γεύση: το σύνολο της Αριστεράς είχε ευθυγραμμιστεί στην ουρά του Σαρκοζί, αναζητώντας εναλλακτική λύση στη Λε Πεν. 
Και βέβαια μόνο η αντικαπιταλιστική Αριστερά εξακολουθεί να φωνάζει ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Συρία. Στη Συρία όπου Αμερικανοί, Γάλλοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Ρώσοι και οσονούπω Γερμανοί βομβαρδίζουν κατά βούληση, ερημώνοντας ολόκληρες περιοχές στο όνομα του πολέμου κατά του ISIS. 
Οι φυγάδες από την κόλαση αυτή ρίχνονται αναγκαστικά, κατά χιλιάδες και χιλιάδες, στα νερά της Α. Μεσογείου ψάχνοντας σωτηρία στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Τα παγωμένα στοιχεία λένε ότι σε αυτό το «ταξίδι» πνίγεται του 2%(!) των προσφύγων. 
Oμως τα βάσανα δεν τελειώνουν για όσους φτάνουν τελικά στη δυτική όχθη του Αιγαίου, εκεί όπου στην κυβέρνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα. Παρά το πρωτοφανές και ανθεκτικό μέχρι σήμερα κύμα αλληλεγγύης των κατοίκων, η κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με την «ευρωπαϊκή» γραμμή: εξευτελιστικοί έλεγχοι, βασανιστικές ταλαιπωρίες, νέα στρατόπεδα και, ξαφνικά, ξανά η απειλή των απελάσεων. 
Πριν αρχίσει η αστυνομική έφοδος κατά των προσφύγων στην Ειδομένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε το πρωτοφανώς αντιδημοκρατικό μέτρο της εκκένωσης της περιοχής από δημοσιογράφους, εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ. Δεν ήθελε μάρτυρες και μαρτυρίες για ό,τι ήταν πιθανό να συμβεί. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μουζάλας ως άλλος Φαήλος Κρανιδιώτης δήλωσε: «Αυτά δεν είναι εκδρομές στο δάσος για κολεγιόπαιδα...». 
Η μάχη ενάντια στη λιτότητα, η μάχη για την ανατροπή των μνημονίων, θα είναι στο χρόνο που έρχεται μια μάχη άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στην ισλαμοφοβία, ενάντια στον πόλεμο, με την πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία