Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας: Να μην κλείσει η σχολή!

Στη γενική συνέλευση στις 28/9 μας ανακοινώθηκε ότι από τους 29 καθηγητές, που χρειάζεται η σχολή για την κανονική λειτουργία της, μονιμοποιήθηκαν τρεις και δεν ανανεώθηκε καμιά σύμβαση!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χριστίνα Παναγιωτίδου

Οι καθηγητές που δίδασκαν στη σχολή μέχρι σήμερα ήταν μόνο 307 (συμβασιούχοι) και αποσπασμένοι. Επίσης, παρ’ όλες τις υποσχέσεις, η σχολή στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο, με την απειλή κάθε χρόνο ότι θα μας πετάξουν έξω. Επιπλέον, με τα καινούργια δεδομένα δεν δικαιούται πάσο όποιος έχει δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (το ίδιο ισχύει και για τη σίτιση). Στη συνέλευση αποφασίστηκε να μην πάρει κανείς το πάσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αποφασίστηκε καινούργια συνέλευση στις 17/10 (όριο που έβαλε ο ίδιος ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των καθηγητών), για να συζητήσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.

Μετά την πρώτη συνέλευση πραγματοποιήθηκε μάζεμα φοιτητών που κατέληξε σε προτάσεις για τη συνέλευση. Οι προτάσεις αφορούσαν δράσεις της σχολής στην πόλη (τύπωμα προκηρύξεων και αφίσας, εξορμήσεις, εικαστικά δρώμενα, επαφή με άλλες σχολές της πόλης, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και με τις Καλών τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για οργάνωση κοινών αγώνων), αλλά και επαφή με τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Στις 9/10 έγινε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, όπου συμμετείχαν όλοι οι φορείς για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις για την απεργία στις 19 Οκτώβρη. Εκεί παρεμβήκαμε και ενημερώσαμε για την κατάσταση της σχολής και της παιδείας γενικότερα και ζητήσαμε στήριξη. Αποφασίστηκε να κηρυχτεί η Φλώρινα νεκρή πόλη στις 19/10 με τη συμμετοχή όλων στην απεργία, όπως και να φτιάξει η σχολή το πανό της πορείας. Από τη συνέλευση μαζέψαμε όλα τα τηλέφωνα του τοπικού Τύπου για σχετική και περεταίρω ενημέρωση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία