Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απέβαλε φοιτητή  μέχρι το τέλος το 2014 εξαιτίας της συμμετοχής του σε μια διαμαρτυρία τον προηγούμενο Νοέμβριο  κατά τη διάρκεια ομιλίας του  Ντέιβιντ Γουίλετ, υπουργό Πανεπιστημίων και Επιστημών.(Αναδημοσίευση από το www.alterthess.gr)

Σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έξι ώρες το πειθαρχικό όργανό του πανεπιστημίου αποφάσισε ότι εξαιτίας της συμμετοχής του στην ειρηνική διακοπή του λόγου του Γούιλετ “ο φοιτητής απαγορεύεται να έρθει στο πανεπιστήμιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 όπως και το ότι δεν  μπορεί να κάνει χρήση των εγκαταστάσεών του". Να σημειωθεί ότι ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση τις επόμενες 28 μέρες.

Ο φοιτητής  διέκοψε τον λόγου του Γουίλετ διαβάζοντας ένα ποίημα στο οποίο ασκούσε κριτική στον υπουργό για την απόφαση του να επιβάλει φόρους ύψους 9.000 δολλαρίων καθώς και για την εμπλοκή του στην εφαρμογή της Λευκής Βίβλου για την Εκπαίδευση. Ο μαθητής κατηγόρησε τον υπουργό ως έναν άνθρωπο που "πιστέυει στις αγορές και στη δύναμη του ανταγωνισμού".

Ως απάντηση στην ποινή που επιβλήθηκε στον μικρό φοιτητή πάνω από 60 συμφοιτητές του υπέγραψαν επιστολή στην οποία δηλώνουν την συμμετοχή τους στην διαμαρτυρία και ζητούν να χρεωθούν την ίδια κατηγορία. Οι υπογράφοντες την επιστολή αντιδρούν ακόμη στο γεγονός ότι μόνο σε ένα άτομο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εκείνη την διαμαρτυρία, χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες “αυθαίρετες και λανθασμένες” και επισημαίνουν ότι η διαμαρτυρία ήταν μια συλλογική πράξη. "Όλοι εμείς που υπογράφουμε είμαστε εμπλεκόμενοι σε αυτή την ένεργεια-Άμεσα ή έμμεσα, ενεργά ή με έναν υποστηρηκτικό ρόλο" δηλώνουν.

Για το γεγονός αυτό ο Rees Arnott Davies, ένας φοιτητής στο Corpus Christi College δήλωσε ότι “ αυτό είναι εντελώς δυσανάλογο. Δυόμιση χρόνια για μια απολύτως νόμιμη και ειρηνική διαμαρτυρία συνιστά μια απόλυτη παρωδία και με κάνει να ντρέπομαι που σπουδάζω σ` αυτό το πανεπιστήμιο. Η αντίληψη ότι η ελευθερία του λόγου προστατεύεται με την αποσιώπηση της διαμαρτυρίας είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας».