Τραμπουκισμοί της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με τραμπουκισμούς και επιθέσεις σε φοιτητές κατάφεραν να ολοκληρωθούν οι εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Μυρτώ Σιδέρη

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις λυσσώδης προσπάθειές του για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα είχε καταφέρει να μπλοκάρει τις διαδικασίες των εκλογών, όπου αυτές επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου την ημέρα των εκλογών δύο κλούβες των ΜΑΤ (που είχε καλέσει η οργανωτική επιτροπή) βρίσκονταν σε επιφυλακή, ενώ  φοιτητές της ΔΑΠ, έχοντας σαν στόχο τους την περιφρούρηση της διαδικασίας, επιτέθηκαν σε φοιτητές αριστερών παρατάξεων, οι οποίοι μαζί με μέλη του Συλλόγου Έκτακτου Προσωπικού θα πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο-πλαίσιο και τη διεξαγωγή των εκλογών. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός φοιτητή και ο προπηλακισμός  τεσσάρων ακόμα. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο εκβιασμών και απειλών  της κυβέρνησης και των εκάστοτε υπουργών, ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί εξαιτίας των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων των φοιτητών, των καθηγητών και των διοικητικών υπαλλήλων. Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της προσπαθούν για μια φορά ακόμα να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να επιβάλουν άγρια καταστολή.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία