Υποψήφιοι του Κόκκινου Δικτύου με την Λαϊκή Ενότητα

Φωτογραφία

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) για την εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου, κυρίαρχη είναι η παρουσία της νεολαίας, των γυναικών, εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος, αγωνιστών και αγωνιστριών της Αριστεράς που τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν ενεργά στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, ενάντια στα μνημόνια της άγριας λιτότητας και του αυταρχισμού.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Α’ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΛΑΡΗ. Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Το 1981 εισάγεται στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και παίρνει μέρος στους νεολαιίστικους και λαϊκούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχωρεί με την πλειοψηφία της ΚΝΕ και διαγράφεται από το ΚΚΕ. Ιδρυτικό μέλος και μέλος της ΚΕ της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ). Από το 2001 δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και συμμετείχε στην ίδρυση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πήρε μέρος σε όλες στις τελευταίες εκλογικές μάχες (2004, 2007, 2009, 2012), πάντα ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται βουλευτής. Στις εκλογές του Γενάρη του 2015 εκλέγεται ξανά, αλλά η επιλογή του Α. Τσίπρα να κρατήσει την έδρα της Α’ Αθήνας την αφήνει εκτός κοινοβουλίου. 

Β’ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Το 1972 εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, πήρε μέρος στη Νομική και στο Πολυτεχνείο του 1973. Το 1973 οργανώθηκε στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Είναι μέλος της ΚΕ της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς και υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή του εγχειρήματος μέχρι την αποχώρησή του τον Αύγουστο του 2015, όντας μέλος της ΠΓ. Υπήρξε εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) και στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών). 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ. Γεννήθηκε το 1966 και ζει στην Αθήνα. Είναι ζωγράφος - απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και εκπαιδευτικός. Δραστηριοποιείται στο κίνηµα και στην Αριστερά από τα µαθητικά του χρόνια. Στο πανεπιστήμιο εξελέγη πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της ΑΣΚΤ. Εξελέγη µέλος του ∆Σ του Εικαστικού Επιμελητηρίου (ΕΕΤΕ) µεταξύ 1999-2001. Στέλεχος της Αντικαπιταλιστικής Πολιτικής Ομάδας (ΑΠΟ) και του Κόκκινου Δικτύου. 
ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΜΠΑ. Γεννήθηκε το 1969, μεγάλωσε και ζει στο Χαϊδάρι. Έχει μία κόρη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Με έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Δημοτική σύμβουλος Χαϊδαρίου. Εντάχθηκε στην ΟΣΕ (1991) και πέρασε στη ΔΕΑ (2000 - σήμερα). Υπήρξε μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου και της ΝΕ Δυτικής Αθήνας. Εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού και είναι μέλος του ΔΣ του πρωτοβάθμιου σωματείου όπου διετέλεσε και πρόεδρος. Ιδρυτικό μέλος του μετώπου «Χαϊδάρι Αντιφασιστικό ΜΠΛΟΚ15».

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ. Εκπαιδευτικός. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συμμετέχοντας ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και έχοντας επανειλημμένα εκλεγεί στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού. Ζει και εργάζεται στη Σαλαμίνα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ). Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της «Επιτροπής Αγώνα - Ενάντια στα Μέτρα» στη Σαλαμίνα και συμμετέχει ενεργά στην κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2004, του 2009 και του 2012. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ. Γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Ενεργός από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Το 2014 αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και παράλληλα εργάζεται επισφαλώς. Στα πρώτα φοιτητικά χρόνια συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Το Δεκέμβριο του 2013 στην ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας του ΚΣ. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα», στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη 2015.

ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ. Γεννήθηκε το 1957 στο Κεράσοβο Ευρυτανίας, εργάζεται ως δημοσιογράφος. Μέλος της ΚΕ της ΔΕΑ. Υπήρξε δραστήριο μέλος του μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος, μέλος του Συντονιστικού των καταλήψεων του 1979 και μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ. Συμμετείχε στη συγκρότηση της Κίνησης του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της Οργάνωσης Κόκκινο, στο κίνημα των Ευρωπορειών, στη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Μανιφέστο», στην ίδρυση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και σε όλη τη διαδρομή του ενωτικού εγχειρήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς από το Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια. Είναι μητέρα μίας κόρης. Έμπορος. Μέλος του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ καθώς και του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς. Ενεργοποιείται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων-μεταναστών (ΚΑΡ-Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), των γυναικών και των LGBT ατόμων (Homophonia Thessaloniki Pride). Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) και ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Tο 2012 και το 2015 εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Αρνείται να στηρίξει τη μνημονιακή προσαρμογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψηφίζει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, καταψηφίζει το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα και προσχωρεί στο μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας.

ΑΧΑΪΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1956. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Παλιό μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και σήμερα της ΔΕΑ. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στη μάχη ενάντια στα χαράτσια και τα διόδια, μέσα από την Επιτροπή Αγώνα Παραλίας στην Πάτρα. Πρώην μέλος της Γραμματείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΕΑ. Γεννήθηκε το 1982. Κατάγεται από τις Γαϊτσές Αβίας. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Πτυχιούχος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστηριοποιείται στο κίνημα και στην Αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια. Συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό κίνημα. Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών σε Ευρωπαϊκά Συντονιστικά και στο Παγκόσμιο Συντονιστικό στην Ισπανία. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Επεμβάσεις» , Α’ Βραβείο, Πολυδούρεια. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού τέχνης «Μανδραγόρας». Εκλέχθηκε βουλεύτρια Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015, λέγοντας -μαζί με την Ι. Γαϊτάνη- τα δύο πρώτα ΟΧΙ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πριν προσχωρήσει στο μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ. Γεννήθηκε το 1962 και είναι λογιστής, ενεργός αγωνιστής της Αριστεράς. Παλιό μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, της «Επιτροπής για το Στρατό» και του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Μέχρι την πρόσφατη παραίτησή του, μέλος της Γραμματείας της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ. Γεννημένος το 1958. Μουσικός και δικηγόρος. Πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, συντονιστής της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων. Επικεφαλής της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου, στις εκλογές του 2011 και του 2014. 

ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΛΙΟΣΑΤΟΣ. Είναι 33 ετών, συμμετέχει από το 2004, ως μέλος της ΔΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ –του οποίου υπήρξε μέλος της ΝΕ Κοζάνης μέχρι την αποχώρησή του– στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή. Ανήκει στη «γενιά του άρθρου 16» –έζησε και πήρε ενεργά μέρος ως φοιτητής στο νικηφόρο πανεκπαιδευτικό κίνημα το 2006-7. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Ζει κι εργάζεται στην Πτολεμαΐδα. 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ. Γεννήθηκε το 1965 και εργάζεται ως οδηγός. Δραστήριος στους κοινωνικούς αγώνες, εκλεγμένος στο 1ο Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας, με το «Ρεύμα Πολιτών». 

ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΥΤΣΗΣ-ΣΚΡΕΤΑΣ. Γεννημένος το 1990. Φοιτητής επί πτυχίω στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Μέλος της ΔΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ΣΕ της ΟΜ ΣΥΡΟΥ, μέχρι την παραίτησή του και την ένταξή του στη ΛΑΕ. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία