Φασιστική επίθεση στην κοινότητα της Τανζανίας

Το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου, ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στα γραφεία της Κοινότητα της Τανζανίας στην Κυψέλη, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Ελένη Μπενάτου

Ένα βράδυ πριν, ομάδα 30 ρατσιστών, εμφανιζόμενη ως «Επιτροπή Κατοίκων Κυψέλης» και υπό την καθοδήγηση της κοινοβουλευτικής φασιστικής και εγκληματικής συμμορίας, περιόδευσε στη γύρω περιοχή της Πλατείας Αμερικής, με στόχο τον εκφοβισμό και την απομάκρυνση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται σε αυτή.

Με αφετηρία το μπαρ μετανάστη από το Καμερούν και ασκώντας παράνομο έλεγχο, μέλη της ομάδας ζήτησαν να δουν την άδεια λειτουργίας του, απαίτησαν το κλείσιμο του μαγαζιού του και κατέληξαν στο κτίριο που στεγάζεται η Κοινότητα της Τανζανίας. Για δεύτερη φορά το ίδιο βράδυ, ζήτησαν αδικαιολόγητα να ελέγξουν έγγραφα σχετικά με την λειτουργία και τη δραστηριότητα του συλλόγου και απαίτησαν με απειλές την αναστολή της λειτουργίας του.  

 
Η ομάδα αποχώρησε προσωρινά, αλλά επανήλθε το επόμενο βράδυ για να ολοκληρώσει το εγκληματικό έργο της και αφού ξεκίνησε πάλι από το μπαρ του μετανάστη, απομακρύνοντας τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες και προκαλώντας ζημιές στο χώρο, κατέληξε στα γραφεία της κοινότητας και απαίτησε την απομάκρυνση των 10 ατόμων που παρευρίσκονταν στο χώρο του συλλόγου. Οι παρευρισκόμενοι ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία κατέφτασε παραδόξως σύντομα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής απομακρύνθηκαν και οι ίδιοι αποχώρησαν από τα γραφεία τους. Το ίδιο  βράδυ όμως, η συμμορία των Χρυσαυγιτών επανήλθε για να καταστρέψει ολοσχερώς το χώρο του συλλόγου.

Η Κοινότητα της Τανζανίας καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στα γραφεία της, καθώς και τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον του προέδρου της Κοινότητας Φράνσις Γουίλιαμς και της δικηγόρου της Ιωάννας Κούρτοβικ, έξω από το Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν για να υπερασπιστούν τα θύματα της επίθεσης, τα οποία για άλλη μια φορά η ελληνική «εθνική» αστυνομία μετέτρεψε σε θύτες, εκβιάζοντάς τους να αποσύρουν τις μηνύσεις τους.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο δεν προτίθεται να συλλάβει τους Χρυσαυγίτες –όπως ισχυρίζεται ο Δένδιας–  αλλά αντίθετα τους βοηθά να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους από τη νύχτα στο φως της ημέρας και από μεμονωμένους μετανάστες σε μεταναστευτικές συλλογικότητες.

Είναι επιτακτικό καθήκον της Αριστεράς όχι μόνο να παίρνει θέση καταδικάζοντας τη συμπαιγνία νεοναζί-Αστυνομίας, αλλά να οργανώνει σε επίπεδο γειτονιάς την κοινή αντίσταση ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων-κατοίκων στους φασίστες, πλάι πλάι με τις κινητοποιήσεις ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα που διαλύει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία