Φασιστικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα: No Pasaran!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου να δώσει άδεια για το πανελλαδικό φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην παραλία της Καλαμάτας, στην επέτειο εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά, την 4η Αυγούστου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ήδη η Αντιφασιστική Κίνηση της Καλαμάτας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και πλήθος σωματείων και φορέων της περιοχής οργανώνουν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου. Οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτούν από το δεξιό δήμαρχο να χαρακτηρίσει τους Χρυσαυγίτες ανεπιθύμητους στην πόλη, κάτι που αποφεύγει συστηματικά.

Στις 12 Ιούλη, οργανώθηκε μεγάλη αντιφασιστική συναυλία από σωματεία του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Για τις 20 Ιούλη, πλήθος σωματείων και φορέων, με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, καλούν σε πανελλαδική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην πόλη. Ήδη 54 φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά έχουν πάρει αποφάσεις ενάντια στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο.

Ο κόσμος του κινήματος και της Αριστεράς έχει καθήκον να μπλοκάρει τη φασιστοσύναξη. Σε περίπτωση που πάρουν πίσω την άδεια από τους φασίστες, θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια κινητοποίηση-πανηγύρι μιας μεγάλης αντιφασιστικής νίκης. Ούτε στην Καλαμάτα, ούτε πουθενά!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία