Φοιτητικές εκλογές στη Λαμία

Στο πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπήρχαν οργανωμένες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Γιάννης Καρούσος

Υπήρχε μόνο η ΠΚΣ (ΚΚΕ) και οι διαλυμένες πλέον δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στις εκλογές τη δημιουργία  ενιαίου ψηφοδελτίου από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, βασιζόμενοι στο νέο νόμο και σε μια προσπάθεια ενίσχυσής τους, αφού γνώριζαν πως σαν εκφραστές των κομμάτων του δικομματισμού έχουν χάσει την παλιά δυναμική τους.

Η ΠΚΣ επέλεξε να κατέβει χωριστά, συνεχίζοντας την πολιτική και κινηματική απομόνωσή της. Σε αυτό το σημείο προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτό το κενό εμείς, με ένα ξεχωριστό επίσης ψηφοδέλτιο ΦΑΚ (Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση), δείχνοντας την αντίθεσή μας στο νέο νόμο. Το επόμενο διάστημα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας και να τις πολιτικοποιήσουμε σε ριζοσπαστική κατεύθυνση.

Στης εκλογές καταφέραμε να πάρουμε 3 έδρες στο 7μελές. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για πρώτη φορά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια και προεκλογική «προπαγάνδα». Αυτό μας δείχνει πως οι σχολές έχουν ανάγκη από τέτοια σχήματα και έχουν βαρεθεί την αδιαφορία της ΔΑΠ-ΠΑΣΠ για τα προβλήματα που μαστίζουν τις σχολές μας. Χρειαζόμαστε άμεσες δραστικές και αντισυστημικές κινητοποιήσεις και όχι ανοχή και συνενοχή σε όλα αυτά  που προσπαθούν  να μας επιβάλουν.

Το παράλογο των εκλογών είναι ότι την ίδια μέρα ο πρόεδρος της σχολής αποφάσισε να στήσει κάλπες και για τα συμβούλια διοίκησης. Ο φοιτητικός σύλλογος δεν είχε αποφασίσει γι’ αυτό το θέμα και επιπλέον τη σχολή μας έχουν απειλήσει πολλές φορές ότι θα τη συγχωνεύσουν, κάτι που με το νέο νόμο είναι σίγουρο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία