Φρανκφούρτη: Διαδηλώσεις στην «καρδιά του κτήνους»

Φωτογραφία

Οι κινητοποιήσεις είχαν στόχο να στείλουν μέσα από «την καρδιά του κτήνους» μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Το τετραήμερο κινητοποιήσεων στη Φρανκφούρτη, στις 16-19 Μάη, έστειλε σαφές μήνυμα αντίστασης, αλλά αποκάλυψε και το σιδηρόφρακτο πρόσωπο της ΕΕ.

 

Οι αρχές επέτρεψαν τη συγκέντρωση στις 16 Μάη και τη διαδήλωση στις 19, αλλά απαγόρευσαν κάθε άλλη κινητοποίηση τις ενδιάμεσες μέρες. Στις 17 Μάη, εκατοντάδες ακτιβιστές συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Goldman Sachs, ενώ την επομένη την καταστολή αντιμετώπισαν οι συγκεντρωμένοι έξω από την έδρα της ΕΚΤ.

Οι κινητοποιήσεις στηρίχθηκαν από τη γερμανική άκρα Αριστερά, από ομάδες του γερμανικού Occupy και του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος, από αριστερά σωματεία και το Die Linke, με στόχο να στείλουν μέσα από «την καρδιά του κτήνους» μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία.

 

Η διαδήλωση στις 19 Μάη πήρε διεθνή χαρακτήρα, καθώς δυνάμεις όπως η Attaque, το NPA από τη Γαλλία και άλλοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που συγκέντρωσε πάνω από 25.000 διαδηλωτές στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας και της Ευρώπης...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία