Χαλυβουργία: Η απεργία διαρκείας συνεχίζεται

Από την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στέλνεται το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα.

 

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε χωρίς να λυγίζουμε και να κουραζόμαστε αναφέρουν οι ίδιοι. Είναι το καλύτερο μήνυμα και η καλύτερη απάντηση στις προσπάθειες του Μάνεση να τους εκφοβίσει για πολλοστή φορά (οι απολύσεις έγιναν 65), στέλνοντας τα «δικά του παιδιά» σε αυτή τη συνέλευση να απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους να προστατεύσουν τη λειτουργία της επιχείρισης.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αττικής που διαδήλωσαν την μέρα της παναττικής απεργίας στείλανε το καλύτερο μήνυμα συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς. Τώρα χρειάζονται ακόμη περισσότερο τη στήριξη όλων μας για να απαντήσουν με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με νέες απολύσεις.

Τη μέρα της γενικής τους συνέλευσης, η επιτροπή αγώνα γυναικών των χαλυβουργών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας. Το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο λαϊκές συνελεύσεις από διάφορες πλατείες καλούν σε κινητοποίηση.

Οι χαλυβουργοί κατορθώνουν να μένουν ενωμένοι, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας με πολλά τσιράκια της να πείσει τους 350 εργαζόμενους να σταματήσουν τον αγώνα τους. Οι ίδιοι κατανοούν μέρα με τη μέρα ότι η μάχη τους θα κριθεί και από τη γενικότερη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση. Για αυτό και στην τελευταία συνέλευσή τους απευθύνουν νέο κάλεσμα για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε χώρο και σε κάθε κλάδο. Χρειάζεται και οι ίδιοι να επιμείνουν σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Στο υπουργείο στη βουλή, παντού. Για αυτό και για πρώτη φορά ζητάνε επί της ουσίας τη διενέργεια γενικής πανεργατικής απεργίας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία