Χαλυβουργική: Να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες

Φωτογραφία

Σε διαρκείς κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο σχεδόν του προσωπικού.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η εργοδοσία έθεσε σε διαθεσιμότητα τους 200 από τους 263 εργαζόμενους, με τη δικαιολογία ότι είναι υψηλό το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν προχωρήσει σε δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας, κλεισίματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του εργοστασίου και καθημερινές συγκεντρώσεις στο εργοστάσιο. Σημαντική ήταν και η στάση εργασίας, ως στήριξη στις κινητοποιήσεις τους, που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Το βασικό τους αίτημα είναι η αναστολή των διαθεσιμοτήτων για μια εβδομάδα, ώστε να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στη διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, αλλά και την εργοδοσία που, όπως όλοι οι μεγαλοβιομήχανοι, έχει συναινέσει στην εφαρμογή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και των δημοσίων έργων, με αποτέλεσμα ο κλάδος της χαλυβουργίας να έχει συνεχή πτώση της ζήτησης. Ταυτόχρονα με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι προφανές ότι, μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξύ των καπιταλιστών, οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα μειώσουν τα κέρδη ορισμένων από αυτούς.

Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική δεν έχουν να περιμένουν τίποτα τόσο από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας όσο και από τις συσκέψεις που έχουν εξαγγελθεί. Αν θέλουν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημά τους, να εξασφαλίσουν πλήρη και σταθερή εργασία σταματώντας τις διαθεσιμότητες, χρειάζεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σε συντονισμό με όλους τους κλάδους που αγωνίζονται, να συμβάλλουν στην ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία