Σε ανεξέλεγκτο ψυχροπολεμικό κατήφορο έχει μπει η παραπαίουσα κυβέρνηση Σαμαρά.

Βομβαρδίζει την κοινωνία με διαδοχικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ αποφεύγει πλέον ακόμα και τις συνεδριάσεις στη βουλή. Στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια ανακοίνωση που θα ζήλευε και η Χρυσή Αυγή.

Ντοπάρει τα ΜΑΤ και κινητοποιεί τα ειδικά καμιόνια διάλυσης πλήθους (Αίαντας), ενώ αδιαφορεί ακόμα και για τις διεθνείς καταγγελίες για τη ρατσιστική εγκληματικότητα ενστόλων και νεοναζί. Στον 21ο αιώνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δένδιας, δηλώνει ότι έχει ως πρότυπο το «ρωμαϊκό νόμο», δηλαδή το «σκληρό νόμο» μιας δουλοκτητικής κοινωνίας.

Είναι αποδείξεις αδιεξόδου και πανικού. Γνωρίζουν ότι το περιεχόμενο της πολιτικής τους δεν διαθέτει καμιά συναίνεση από την πλευρά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Γνωρίζουν ότι αν και όταν φτάσουν σε εκλογές, θα καταρρεύσουν.

Όμως δεν πρόκειται να φύγουν, γιατί το σύστημα δεν έχει άλλες εφεδρείες. Θα πρέπει να τους ρίξουμε. Με ένα νέο κύμα εργατικών και λαϊκών αγώνων που μπορεί να τους αποτελειώσει.  Είναι ένας στόχος επείγων, αναγκαίος και εφικτός.