Όλος ο κόσμος μια πλατεία

Φωτογραφία

Γ ια το παγκόσμιο ραντεβού στις 15 Οκτώβρη ετοιμάζονται οι «αγανακτισμένοι» σε όλο τον πλανήτη. Με την κρίση του καπιταλισμού να οξύνεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι για τη φτώχεια και την ανεργία τους δε φταίει «το κακό το ριζικό τους», αλλά ο παράλογος τρόπος οργάνωσης της οικονομίας, που βάζει τα κέρδη των τραπεζών και των πολυεθνικών πάνω από τις ζωές τους. Η οργή της πλειοψηφίας της κοινωνίας γι’ αυτή την αδικία πλημμυρίζει δρόμους και πλατείες σε όλη τη γη.
Από την Αυστραλία έως την Ν. Αμερική, πάνω από 500 πόλεις έχουν ανταποκριθεί στο διεθνές κάλεσμα που διακινείται μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο «15οctober.net»

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Το παραπάνω κάλεσμα έρχεται τη στιγμή που το κίνημα «Occupy Wall Street» (βλ. σελ. 12) εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, πιάνοντας το νήμα από την «αραβική άνοιξη» και τις πλατείες της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ. Στις Βρυξέλλες εκατοντάδες «αγανακτισμένοι», που έφτασαν διαδηλώνοντας από τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία, έχουν καταλάβει κεντρικό πάρκο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που επιβάλλουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Από το κάλεσμα δεν μπορούσε να λείπει και το Σύνταγμα. Το ερχόμενο Σάββατο η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας καλεί σε συγκέντρωση από τις 6 μμ, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία. Παράλληλα καλεί όλο τον κόσμο σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 19/10.

Η οργή μας να γίνει δύναμη ανατροπής, ώστε η οικονομική και πολιτική ελίτ, που διαλύει τις ζωές μας, να καταλάβει ότι δεν τους αναγνωρίζουμε και ότι μόνοι μας θα αποφασίσουμε για το παρόν και το μέλλον μας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία