Όχι στην τρομοκρατία - Κάτω τα χέρια από το Άλσος

Εκδήλωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στις 15 Μάη

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αρσένης Πρελορέντζος

Στη Ν. Φιλαδέλφεια «το θέατρο του παραλόγου» παίζεται εδώ και αρκετό διάστημα από τον θίασο «Τα δίνω όλα στο κεφάλαιο», με θεατές όλους εμάς και τιμή εισιτηρίου κάτι εκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα 40 εκατ. ευρώ), που θα καλεστούμε να πληρώσουμε στον επίδοξο επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, καθώς δεν πρέπει κανένας να έχει την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τις ανάγκες ενός ερασιτεχνικού σωματείου και συγκεκριμένα της ΑΕΚ, αλλά για τις ανάγκες μιας ΠΑΕ και μιας κατασκευαστικής εταιρείας (Δικέφαλος Α.Ε.). Πρωταγωνιστές είναι η κυβέρνηση, η περιφέρεια Αττικής, η αντιπολίτευση, μερίδα του τοπικού δημοσιογραφικού κύκλου (ιντερνετικού και έντυπου), τα οπαδικά/αθλητικά site, οι φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά στην πραγματικότητα ο σκληρός τους πυρήνας, που αποτελεί πληρωμένο στρατό του επίδοξου επιχειρηματία, και σαφώς όλα τα αστικά κόμματα που ψήφισαν στη Βουλή την τροπολογία, καθώς προσπαθούν έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή να την περάσουν στον ρόλο του θεατή. Κεντρική ιδέα του θεατρικού έργου «Όλο το άλσος γήπεδο και όλη η πόλη σουβλατζίδικα και μαγαζιά». 
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος έχουν γίνει θύματα στοχοποίησης, επιθέσεων, απειλών και τραμπουκισμών, καθώς υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, τον δημόσιο πλούτο και το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της, υιοθετώντας και στηρίζοντας την πολιτική ότι ένα γήπεδο πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της πόλης και όχι μια πόλη ολόκληρη να αλλάξει, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός γηπέδου (και ξανατονίζουμε, γήπεδο μιας Ανώνυμης Εταιρείας και όχι ενός ερασιτεχνικού σωματείου και μιας ομάδας).
Η κυβέρνηση, υλοποιώντας σε όλα τα επίπεδα τη γραμμή του νεοφιλελευθερισμού παρέκαμψε τον Δήμο (ο οποίος υπερασπιζόμενος τη νόμιμη διαδικασία ζητούσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έγκριση των υψομετρικών), νομοθετώντας και ψηφίζοντας μια τροπολογία κατά παραγγελία των επιχειρηματικών συμφερόντων, παίρνοντας πάνω της όλο το παιχνίδι για την εξυπηρέτηση του γρήγορου ιδιωτικού κέρδους. 
Το τελευταίο δίμηνο μάλιστα η Ν. Φιλαδέλφεια τέλει υπό καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρείας, καθώς φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ έχουν κάνει κατάληψη έξω από τους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που υπάρχουν στην πόλη, στη Λαϊκή Συνέλευση και στη Στρούγκα, μια ενέργεια με σαφώς πολιτικά κριτήρια και στόχο να φιμωθεί οποιαδήποτε φωνή και οποιοσδήποτε κάτοικος ή συλλογικότητα αντιδρούν στην παράδοση της πόλης τους στα σχέδια του καθενός επίδοξου επιχειρηματία. 
Σήμερα οι ορέξεις της δημιουργίας πόλεων/ζωνών οικονομικής εκμετάλλευσης μπορεί να εμφανίζονται σε ορισμένες περιοχές, αύριο όμως θα είναι μια άλλη περιοχή και μεθαύριο μια καινούργια, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι δεν είναι ένα τοπικό θέμα, αλλά αποτελεί θέμα με πανελλαδική εμβέλεια και χρειάζεται την ενιαία απάντηση απ’ όλη την Αριστερά. Γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητη η μαζική παρουσία όλων μας και η στήριξη στην εκδήλωση που θα γίνει από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας  με τη συμμετοχή σε αυτήν διάφορων κινημάτων και συλλογικοτήτων υπεράσπισης των δημόσιων χώρων, καθώς η δημοκρατία, ο δημόσιος πλούτος και οι δημόσιοι χώροι είναι αγαθά που ανήκουν σε όλους μας και έχουμε παλέψει για να τα αποκτήσουμε και δεν πρόκειται να τα παραδώσουμε σε καμία κυβέρνηση και σε κανέναν επιχειρηματία. Είναι κατακτήσεις του λαού μας, ανήκουν σ’ εμάς και πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν σ’ εμάς.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία