Όχι στις ρατσιστικές αιμοδοσίες

Φωτογραφία

Αυτές οι φασιστικές φιέστες καταπατούν κάθε ιατρική δεοντολογία και προσπαθούν να στερήσουν το αίμα από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Βασίλης Μορέλας

Η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κυρία Χασαποπούλου, τελικά αποδέχτηκε το αίτημα των ναζί της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση της ρατσιστικής αιμοδοσίας «μόνο για Έλληνες» στα γραφεία τους, την Παρασκευή 14/9. Τα επιχειρήματα ήταν ότι το υπουργείο έχει εγκρίνει τέτοιες αιμοδοσίες, ότι ούτως ή άλλως το αίμα δεν φέρει διακριτικά «εθνικότητας», ο αιμοδότης υπογράφει δήλωση πως το αίμα του θα διατεθεί σε οποιονδήποτε ασθενή το χρειαστεί και άρα το «μόνο για Έλληνες», που βάζει η Χ.Α., δεν πρόκειται να τηρηθεί.

Η ίδια η κα Χασαποπούλου διέδιδε μάλιστα στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ ότι επισκέφτηκε τα γραφεία της Χ.Α. για να... εξασφαλίσει ότι στο χώρο της αιμοληψίας δεν θα υπήρχαν σβάστικες ή άλλα ναζιστικά σύμβολα! Το λιγότερο που έχει να παρατηρήσει κανείς είναι η πλήρης σύγχυση και τα μεγάλα λάθη...

Φασιστική φιέστα

Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η οργάνωση της Χ.Α. είναι ναζιστική, άρα και όλα τα σύμβολά της: Το τμήμα «Πράσινη Πτέρυγα για το Φυλετικό(!) Ανθρωπισμό» της Χ.Α. υποστηρίζει ανοιχτά (στο site του) την εθνικοσοσιαλιστική-ναζιστική ευγονική και την... ευθανασία για τα ΑΜΕΑ, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «όντα απροσάρμοστα και ανίκανα για τον αγώνα της επιβιώσεως». Οι ίδιοι νοσταλγοί του Μένγκελε, του Χίτλερ και των δοσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας καλούν ανοιχτά για συγκρότηση Ταγμάτων Εφόδου, που θα τρομοκρατούν κάθε πολιτικό τους αντίπαλο.

Πέρα από αυτά, η επίσκεψη Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας στα γραφεία τους ήταν σίγουρο –όπως και έγινε– ότι θα αξιοποιηθεί προπαγανδιστικά από τους ναζί για το άπλωμα της προπαγάνδας περί «ελληνικού αίματος» και προτεραιότητας των Ελλήνων στη... ζωή έναντι των «αλλοεθνών».

Αυτές οι φασιστικές φιέστες καταπατούν κάθε ιατρική δεοντολογία και προσπαθούν να στερήσουν το αίμα από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Διευκολύνουν έτσι τις άλλες στερήσεις που θέλουν να μας επιβάλουν τα μνημόνια, αφού γίνεται αποδεκτό ότι πολλοί άνθρωποι «πρέπει» να στερηθούν τα κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, επειδή είναι π.χ. μετανάστες ή ανασφάλιστοι ή «τεμπέληδες» άνεργοι ή φτωχοί ή μη παραγωγικοί συνταξιούχοι.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», επικοινωνώντας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των νοσοκομειακών και διακινώντας προκήρυξη στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ, προσπάθησε να ακυρώσει τη φασιστική φιέστα. Οι πιέσεις και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις, που εκδόθηκαν τις τελευταίες μέρες, αποδείχτηκαν όμως ανεπαρκείς.

Εάν όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μαζί με τα συνδικάτα τους αγωνίζονται σήμερα για δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, χωρίς τεχνητές ρατσιστικές διακρίσεις, τότε έχουν να δώσουν μαζί μας και τον αγώνα κατά της φασιστικής προπαγάνδας, που εκμεταλλεύεται μέχρι και τις δομές στον τομέα της υγείας και την αφέλεια(;) κάποιων στελεχών.

Έχουν το επόμενο διάστημα να δώσουν τη μάχη της συστηματικής αντιφασιστικής ενημέρωσης. Να πιέσουν το υπουργείο, ώστε να μην καλύπτει εντέχνως τη φασιστική δράση –όπως έκανε κι η πλειοψηφία της βουλής στο τελευταίο της ψήφισμα «κατά της βίας».

Όλοι μαζί να επιβάλουμε το πέταγμα των ναζιστικών δράσεων έξω από το χώρο της υγείας –και από την πολιτική ζωή του τόπου. Γιατί τα περιστατικά θα επαναληφθούν. Μα και γιατί οι χρυσαυγίτες φαντασιώνονται επιδρομές σε νοσοκομεία, κατά τις οποίες θα δέρνουν τους «σκουρόχρωμους» ασθενείς και τους γιατρούς, που θα τους υπερασπίζονται (δηλώσεις Παναγιώταρου).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία