Όχι στις συγχωνεύσεις των Κέντρων Υγείας

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19 Ιούλη κάτοικοι και φορείς του Λαυρίου μπροστά στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στην απαξίωση και τη συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας της πόλης τους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρεωτικής και της Λαϊκής Επιτροπής. Είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη,  όπου είχαν κληθεί όλοι οι φορείς της πόλης, αφού υπήρχε άμεσο πρόβλημα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, που αναγκάστηκε πρόσφατα να κλείσει δύο εφημερίες του λόγω της έλλειψης ιατρών.

Από τις συναντήσεις των κατοίκων της πόλης με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, αλλά και της αντιπροσωπείας τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας, Α. Λυκουρέζο, φάνηκε ότι η κυβερνητική γραμμή είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών τοκογλύφων και όχι η υγεία. Ο υπουργός παρέπεμψε τις αναγκαίες για τη λειτουργία του κέντρου υγείας προσλήψεις ιατρών και προσωπικού στην έγκριση της χρηματοδότησης αυτών από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γαϊτάνη Ιωάννα, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Είναι απαράδεκτο ένα Κέντρο Υγείας, που θα έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο, για να καλύπτει τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, των τουριστών που επισκέπτονται τη Λαυρεωτική, αλλά και των εκατοντάδων ταξιδιωτών και επαγγελματιών που χρησιμοποιούν το λιμάνι της πόλης, να αναγκάζεται να κλείνει τις εφημερίες του, λόγω της μη στελέχωσής του με ιατρικό προσωπικό. Στη συνάντησή μας με τον υπουργό το μόνο που ακούσαμε είναι ένα ευχολόγιο. Ο υπουργός παραδέχεται ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση για συγχωνεύσεις των Κέντρων Υγείας στην Ανατολική Αττική, όπου δεν υπάρχει νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων της, αλλά βάζει τη δημόσια υγεία σε δεύτερη μοίρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βάζοντας σε προτεραιότητα τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας, καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα συνεχίσει μέσα και έξω από τη βουλή να παλεύει μαζί τους, ενάντια στις συγχωνεύσεις κέντρων υγείας και νοσοκομείων, την πρόσβαση σε αυτά για όλους χωρίς το κριτήριο του κέρδους και την πλήρη στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία