Όχι στο κλείσιμο του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων

Υπό κατάληψη τελεί το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων, δίπλα στα δικαστήρια, από το απόγευμα της Πέμπτης 11/7.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουργιάς

Ο συγκεκριμένος χώρος, όπως και οι παρακείμενες μπασκέτες, εδώ και χρόνια αξιοποιούνταν για ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες από τους κατοίκους της 6ης και 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων, όπως και από το 38ο Γυμνάσιο-Λύκειο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Όμως ο Δήμος Αθηναίων, στον οποίο εκμισθωνόταν το κτίριο, που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας(Τ.ΕΘ.Α), δεν ανανέωσε τη σύμβαση και άρα εδώ και μήνες δεν υπάρχει χρηματοδότηση και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Πίσω από τις δικαιολογίες περί «αδυναμίας να καλυφθεί το κόστος», το οποίο σημειωτέον σηκώνουν οι δημότες με δημοτικά τέλη, αλλά και με συνδρομές προς το Κέντρο, κρύβεται η γενικότερη μνημονιακή πολιτική εγκατάλειψης οποιασδήποτε δημόσιας παροχής προς όφελος των ιδιωτών. Επίσης το Τ.ΕΘ.Α πρόκειται να παραχωρήσει το κτίριο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να εγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες του.

Τα μηχανήματα και λοιπές υποδομές του κτιρίου είχαν ήδη πακεταριστεί και μεαφερθεί στην είσοδο για μεταφορά και φυσικά –αν και τυπικά ανεξάρτητα μεταξύ τους– μετά το κλείσιμο του Κέντρου την ίδια τύχη θα είχαν και οι μπασκέτες. Επιπλέον, τίποτα δεν εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρξει στη συνέχεια και καταπάτηση του αλσυλίου, που περιβάλλει το χώρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής όμως δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια. Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη, μόλις πληροφορήθηκαν τα παραπάνω και έπειτα αντιμετώπισαν την αοριστολογία του δημοτικού συμβουλίου, προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, ώστε να μη μεταφερθούν τα μηχανήματα, αλλά και να πιεστεί ο Δήμος να ανανεώσει τη σύμβαση.

Με ενημέρωση του κόσμου και μάζεμα υπογραφών συμπαράστασης, αλλά και με ποικίλες δραστηριότητες, όπως λαϊκό γλέντι, ζωγραφική για μικρά παιδιά, θεατρική παράσταση κλπ, γίνεται προσπάθεια η κατάληψη να αγκαλιαστεί από όλη την τοπική κοινωνία. Επίσης, σύλλογοι γονέων, καθηγητές από το 38ο και άλλοι φορείς δραστηριοποιούνται ενεργά για να συνταχθούν όλοι στον αγώνα.

Θα είναι κρίσιμο για τη συνέχεια να υπάρξει ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός από τοπικούς φορείς και συλλόγους και από τους εργαζόμενους του Δήμου και όχι μόνο, ώστε να φτιαχτεί ένα πλατύ μέτωπο που να ακυρώσει τα μνημονιακά σχέδια.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία