Στις 2 και 3 Μάη, εν όψει των φοιτητικών εκλογών, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας Αθήνας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του φεστιβάλ: «Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής, επίθεσης στην ελευθερία της έκφρασης και βίαιης καταστολής των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, εμείς δίνουμε τη δική μας απάντηση. Οι κοινοί μας αγώνες και οι συλλογικές μας δράσεις δείχνουν τον δρόμο της ανατροπής. Μέσα σε ένα κλίμα αυταρχισμού και αποπολιτικοποίησης, που καλλιεργείται από την κυρίαρχη αφήγηση μεταξύ άλλων και στους χώρους των πανεπιστημίων, με φορείς τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ. Εμείς δημιουργούμε το δικό μας πολιτιστικό αντιπαράδειγμα».
Στον χώρο θα υπάρχουν workshops, εκθέσεις φωτογραφίας από τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας και συναυλίες, ενώ το Σάββατο 3/5, στις 19.30, θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση, με τίτλο: «Ενάντια στη λιτότητα και τον αυταρχισμό, με τους κοινούς μας αγώνες για την ανατροπή».