Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κόσμος του κινήματος και της Αριστεράς ξεχύθηκε σε διαδηλώσεις σε γειτονιές, πόλεις και χωριά, για να απομονώσει τους νεοναζί.

Αυτό τον κόσμο καλούμε στην 7η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», για να συντονίσουμε τους αγώνες μας και να τραγουδήσουμε μαζί ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Το σύνθημα της Γιορτής μας «Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους και μετά για όλους» επιβεβαιώθηκε στο Κερατσίνι με τραγικό τρόπο. Όπως επίσης επιβεβαιώθηκε τις επόμενες μέρες η πεποίθησή μας ότι έχουμε τη δύναμη να ξηλώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας: NO PASARAN λοιπόν.
Στις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί και τα πογκρόμ του «Ξένιου Δία» απαντάμε με μια μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου αγωνίζονται για να μην περάσει η μνημονιακή ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους: Θέλουμε σχολεία και νοσοκομεία, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στο ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία και νέου κύματος προσφύγων τασσόμαστε απέναντι στις πολεμοχαρείς συμμαχίες των προθύμων και αλληλέγγυοι στα θύματά τους: Όχι στον πόλεμο – Άσυλο στους πρόσφυγες.

Για όλα αυτά θα υπάρχουν συζητήσεις με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών της αντίστασης από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Συναυλίες όπου ντόπιοι, διεθνείς και μετανάστες καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί μας για έναν κόσμο αλληλεγγύης, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Θα στηθούν θεατρικά, προβολές, δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και αφίσας, παιδότοπος, μπαρ και κουζίνες από τον κόσμο.

Στην 7η Γιορτή συμμετέχουν δεκάδες μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές, εργατικές, εκπαιδευτικές και τοπικές συλλογικότητες. Είναι ένα μεγάλο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό γεγονός που κανείς δεν πρέπει να χάσει ή να ξεχάσει!