Μια μεγάλη συνάντηση αντίστασης, αλληλεγγύης και κοινού αγώνα

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη (27-28/9) στο λόφο Κολωνού, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» καλούν στην 8η Αντιρατσιστική Γιορτή τους. Είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών, μια συνάντηση αντίστασης στο θεσμικό ρατσισμό της κυβέρνησης, τους νεοναζί και τη μνημονιακή υποβάθμιση της ζωής μας.  
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η 8η Γιορτή του ΚΣΜ και της ΚΑΡ αποκτά φέτος ξεχωριστό νόημα. Η κυβέρνηση διευκολύνει τη δουλειά των νεοναζί, υιοθετώντας πλήρως τη ρατσιστική ατζέντα τους, με το ξαναπάγωμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας. Την ίδια ώρα τα δικαστήρια αφήνουν ελεύθερους τους τραμπούκους της Μανωλάδας, ενώ η υπόθεση της δολοφονίας στο Φαρμακονήσι μπαίνει στο αρχείο.
Μετά από αυτά, τα τάγματα εφόδου ξανακάνουν την εμφάνισή τους σε γειτονιές και πόλεις, εξαπολύοντας επιθέσεις κατά μεταναστών και ομοφυλόφιλων στη διάρκεια της νύχτας (Αλεξάνδρας, Παγκράτι κλπ), ενώ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία Φύσσα προκαλούν ανοιχτά με την υπογραφή τους στην επέτειο του μπλόκου της Κοκκινιάς, με την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Για όλους αυτούς τους λόγους, γεγονότα του αντιρατσιστικού κινήματος όπως η 8η Αντιρατσιστική Γιορτή αξίζει τον κόπο να στηριχθούν και να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά. 
Όμως υπάρχουν και πιο ειδικοί λόγοι. Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τους έδωσαν στο 4ο διαμέρισμα (Σεπόλια-Κολωνός) το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στο δήμο της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι Χρυσαυγίτες να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην περιοχή, φιλοδοξώντας να τη μετατρέψουν σε προπύργιό τους. Τοπικές συλλογικότητες και αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινήσεις, ανάμεσά τους το Κυριακάτικο Σχολείο και η τοπική ΚΑΡ έχουν οργανώσει αντιφασιστικές πορείες και συναυλίες τους τελευταίους μήνες, συνέχεια των οποίων θα είναι η 8η Γιορτή μας.
Τέλος, φέτος η Γιορτή στον Κολωνό, θα κλείσει έναν μήνα έντονης αντιφασιστικής δράσης, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα μήνα κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά της χώρας, με μεγαλύτερο σταθμό την Παναθηναϊκή κινητοποίηση στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη στο λόφο Κολωνού. Για να συντονίσουμε τη δράση μας και να συζητήσουμε με τα πολύ ενδιαφέροντα πάνελ που θα στηθούν. Για να διασκεδάσουμε με ένα πολύ πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει καλλιτέχνες και σχήματα όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Κώστας Λειβαδάς, ο Μανώλης Φάμελος και οι Last Drive (το τελικό πρόγραμμα αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες). Με εκθέσεις αντιφασιστικού σκίτσου από γνωστούς έλληνες σκιτσογράφους, έκθεση αντιφασιστικής αφίσας, προβολές, διεθνή κουζίνα, αντιρατσιστικό βιβλίο για όλες τις ηλικίες και παιδότοπο.
Μια γιορτή που θα στηρίξει και φέτος με αναβαθμισμένη παρουσία και πρωτοβουλίες ο ραδιοσταθμός 105,5 «στο Κόκκινο», ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 60 μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, ομάδες αλληλεγγύης, σωματεία και κινήσεις αντίστασης από ευρύτατο φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς. Με οικονομική είσοδο ενίσχυσης 5 ευρώ την ημέρα και 8 ευρώ για το διήμερο και δωρεάν είσοδο για τους ανέργους, ντόπιους και μετανάστες. Σας περιμένουμε!