Καθώς πλησιάζουν οι μέρες προς τη διαδήλωση της 9ης Φλεβάρη, οι ρυθμοί ανεβαίνουν και οι πολιτικές εξελίξεις καθιστούν όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη για μαζικό αντιφασιστικό αγώνα.

Η συγκέντρωση και πορεία των νεοναζί για τα Ίμια (στις 2/2) και κυρίως οι επιθέσεις που ακολούθησαν από το ορμητήριο των νέων γραφείων τους στη Μεσογείων, έδειξαν το τι θα επακολουθήσει από δω και μπρος. Λίγο μετά τη διαδήλωση καμιά δεκαριά φασίστες επιτέθηκαν διαδοχικά σε δύο τοπικούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στου Ζωγράφου.  Όταν αποκρούστηκαν επιτυχώς στη δεύτερη περίπτωση, η αστυνομία έτρεξε με περίπου δέκα(!) διμοιρίες να περικυκλώσει τη βίλα Ζωγράφου και θα είχε εισβάλει για να συλλάβει τους αμυνόμενους, αν δεν υπήρχε μαζικότατη κινητοποίηση κατοίκων –μεταξύ αυτών δεκάδες μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βουλευτές.

Με βάση και τα παραπάνω θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της διαδήλωσης στις 9 Φλεβάρη. Χιλιάδες αφίσες έχουν ήδη κολληθεί και ακόμα περισσότερα φυλλάδια έχουν μοιραστεί σε γειτονιές της Αθήνας, όμορρες με τους Αμπελόκηπους και όχι μόνο. Έχουν κρεμαστεί πανό, γίνονται συνεχώς  περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και εξορμήσεις σε σχολεία και αντίστοιχα έχουν διοργανωθεί πετυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις με θέμα το φασισμό, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ 7ου διαμερίσματος με συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων της γειτονιάς, που ήρθαν για πρώτη φορά.

Τελευταίος ενδιάμεσος σταθμός είναι η παρουσία μας στη δίκη των αυτόνομων εθνικιστών την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί, στο Εφετείο, για την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου, πριν 3 χρόνια. Στη συγκέντρωση καλούν μεταξύ άλλων η Β΄  ΕΛΜΕ, ο Α΄ Σύλλογος Δασκάλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, η 5μελής ΕΙΝΑΠ του Ερυθρού Σταυρού και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» 7ου διαμερίσματος, οι τοπικές συλλογικότητες δηλαδή που είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και είχαν αποκρούσει την τότε επίθεση.

Με οδηγό αυτή την παράδοση προετοιμάζουμε ένα μεγάλο κινηματικό γεγονός στις 9/2 που θα δώσει αυτοπεποίθηση στον κόσμο μας και θα στείλει στους νεοναζί και στους προστάτες τους το σαφές μήνυμα που αναγράφεται στις αφίσες μας: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!